Bayraktar'dan Guardian'a tokat gibi yanıt!

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar The Guardian’ın Türkiye’nin SİHA teknolojisinin İngiltere’den gelen teknoloji ile geliştirildiği iddialarına tokat gibi bir yanıt verdi.

İngiltere'nin günlük gazetelerinden Guardian'da bugün yayımlanan Bethan McKernan ve Dan Sabbagh imzalı haberde Türkiye'nin İHA/SİHA teknolojilerinin gelişiminde İngiltere'den alındığını iddia ettikleri "Mekanik kilit" sisteminin önemli bir rol oynadığı iddia edildi. Haberde haberde EDO MBM Technology şirketinin ürettiği füze kilit sistemi olmadan Türkiye'nin bu kapasiteye ulaşamayacağı öne sürüldü. Bu sistemin Türkiye'nin drone teknolojisinde ilerlemesinin önemli kilometre taşı olduğu öne belirtildi.

Bayraktar'dan Guardian'a tokat gibi yanıt!

SELÇUK BAYRAKTAR’DAN CEVAP GECİKMEDİ
Guardian'ın bu haberine Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan yalanlama geldi. Selçuk Bayraktar İngiliz gazeteci Bethan McKernan’ın tweetini alıntılayarak gazetenin iddiasının asılsız olduğunu ve sistemin yerli ve milli imkanlarla daha ucuza geliştirildiğini vurguladı.

Bayraktar'dan Guardian'a tokat gibi yanıt! - Resim : 2

Bayraktar sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Mekanik kilit. Sizden almıyoruz, hiç almadık. Her koşulda çalışmadığı gibi çok pahalı. Çok daha gelişmişini, uygun maliyete kendimiz özgün tasarlayıp ürettik. Şurasını doğru yazmışsınız, Türkiye SİHA teknolojisinde dünyada ilk 3’te. Kendi göbeğini kendin kes" ifadelerini kullandı.

Bayraktar'dan Guardian'a tokat gibi yanıt! - Resim : 3

Bayraktar'dan Guardian'a tokat gibi yanıt! ile ilgili etiketler Selçuk Bayraktar guardian
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.