Bayraktar TB2'ye bir ülke daha talip oldu: Satışın bedeli 300 milyon doları bulabilir

Özellikle Ukrayna'da kullanımı ile birlikte tüm dünyada büyük ilgi gören milli SİHA Bayraktar TB2'ye bir ülke daha talip oldu. Romanya'nın Bayraktar TB2 almak için harekete geçtiği iddia ediliyor. Alınacak paketin toplam maliyetinin 300 milyon doları bulması bekleniyor.

Romanya’nın BAYKAR’dan 18 Bayraktar TB2 SİHA sipariş edeceği iddia edildi. Satın alımların 300 milyon euro’yu bulacağı belirtiliyor.

Bükreş merkezli Digi24’te yer alan habere göre, Romanya Savunma Bakanlığı Bayraktar İHA’larda "ilk lojistik destek paketi ve özel eğitim ve eğitim ekipmanı" satın almak için harekete geçti.

Bayraktar TB2’lerin fiyatının, 1 milyon dolardan 5 milyon dolara kadar ekipmana göre değiştiğini belirten basın kuruluşu, Savunma Bakanlığı’nın, Romanya Parlamentosu'na bir talep gönderdiğini söyledi.

Habere göre, mevzuat onayı alırsa, 18 adet SİHA alımı için Türk şirketi ile görüşmelere başlayabilecek.

Romanya'nın son teknoloji İHA’lara sahip olmadığının belirtildiği haberde Ukrayna’nın 1 İHA için 5 - 5,5 milyon dolar değerinde fon kampanyası yürüttüğüne dikkat çekildi.

Bayraktar TB2'ye bir ülke daha talip oldu: Satışın bedeli 300 milyon doları bulabilir ile ilgili etiketler Romanya bayraktar tb2 satın alma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.