Bayraktar TB2'ler, Etiyopya'daki isyancıları 240 km geri püskürttü!

Azerbaycan'ın, Libya'nın ve Ukrayna'nın kaderini belirleyen Bayraktar TB2'ler, bu kez de Etiyopya'da devrede! Afganistan'da yaşananlara benzer biçimde giderek başkente yaklaşan ve ülkenin büyük parçalarını işgal eden ayrılıkçı Tigray isyancıları, başkent Addis Ababa kapılarına dayanmışken, Etiyopya ordusunun Bayraktar TB2 SİHA kullanarak gerçekleştirdiği operasyonda, isyancılar 240 km geri çekilmek zorunda kaldı!

Etiyopya'nın Eritre sınırında kalan Tigray bölgesindeki isyancılar, dağlardan inerek önce kritik şehirleri, sonra da Tigray eyaletinin tamamını ele geçirmişlerdi.

DIŞ DESTEKLİ AZINLIK TİGRAYLILAR ÜLKEYİ BÖLMEK İSTİYOR

Tigraylılar, ülke nüfusunun sadece ufak bir bölümünü oluştursa da, yabancı güçlerin çekilmesinin ardından ülkenin yönetimi her zaman onlarda olmuştu. Seçimle gelen ve Tigrayli olmayan ilk Etiyopya lideri Abbiy Ahmed ise, ülkedeki onyıllarca süren Tigray terörü bitirmiş ve Eritre ile barış anlaşması imzalayarak Nobel Barış ödülünü almıştı. 

Aralarında Abbiy Ahmed'in Nil'e baraj yapmasını istemeyen Mısır'ın da bulunduğu ülkelerin desteklediği Eritre sınırında kalan Tigray bölgesindeki isyancılar geçtiğimiz yıl, dağlardan inerek önce kritik şehirleri, sonra da Tigray eyaletinin tamamını ele geçirmişlerdi. 

AYRILIKÇI İSYANCILAR BAŞKENTE YÜRÜYECEKLERİNİ AÇIKLADI: ÜLKENİN LİDERİ CEPHEYE SAVAŞMAYA GİTTİ

Bununla da yetinmeyen isyancılar, başkent Addis Ababa'ya yürüyeceklerini ilan etmiş, bunun ardından Etiyopya hükümeti evlerdeki silahları ve arazi araçlarına el koymuştu. 

Üstelik isyancıların son saldırganlıklarının ardından adeta yeni bir Afganistan'a dönüşmek üzere olan Etiyopya'nın lideri Abbiy Ahmed, yetkilerini yardımcısına devrederek cepheye gitmişti. 

BAYRAKTAR TB2'LER DEVREDE

Etiyopya için işler iyi gitmezken, devreye tanıdık bir kuvvet çarpanı girdi: Bayraktar TB2 SİHA'lar.

Ayrılıkçı Tigray isyancıları, başkent Addis Ababa'nin kapısına kadar geldikten sonra yoğun SİHA saldırıları sonucu 240 km geriye çekildiler. Etiyopya güçlerinin Bayraktar TB'ler ile yaptığı operasyonda, Tigraylılara ait yüzlerce tank, zırhlı araç ve ekipman imha edildi.

TİGRAY DESTEKÇİSİ BASIN: TÜRK OPERATÖRLER UÇURDU

Ayrılıkçı Tigray güçlerini destekleyen basında Bayraktar TB2 SİHA'ların aktif olduğunu ve üstelik onları Türk operatörlerin uçurduğunu iddia etti!

İddia doğruysa, Türkiye, özellikle de Doğu Akdeniz arenasında Mısır'dan gelebilecek bir misillemeye hazır olmalı.

 

Bayraktar TB2'ler, Etiyopya'daki isyancıları 240 km geri püskürttü! ile ilgili etiketler Türkiye SİHA Etiyopya addis ababa tb2 Bayraktar geri çekildi tigray isyancı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.