Bayraktar TB2 30 Ağustos'u böyle kutladı: Büyük Taarruz'un yapıldığı bölgede ay yıldız çizdi

Büyük Taarruz'un 100. yıldönümü tüm yurtta törenlerle kutladı. Türkiye'nin yerli ve milli SİHA'sı Bayraktar TB2 30 Ağustos için özel bir uçuş yaptı. Yerli ve milli SİHA, Büyük Taarruz'un gerçekleştiği bölgede uçarak ay yıldız çizdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Kütahya'daki gösterilere Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 SİHA da katıldı.

Baykar'dan verilen bilgiye göre, Bayraktar TB2 Kurtuluş Savaşı'nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz'un olduğu bölgede havada ayyıldız çizecek şekilde rota belirledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemi çerçevesinde uçuşu gerçekleştiren Bayraktar TB2'nin Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'ne hizmet verdiği bildirildi.

Baykar tarafından üretilen silahlı insansız hava aracı TB2, 2014'te Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi. Terör operasyonlarında kullanılan TB2 için 23 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzalandı.

Bu ülkeler arasında Ukrayna, Katar, Azerbaycan ve Polonya da bulunuyor. Geçen hafta 500 bin uçuş saatini tamamlayan TB2, en uzun süre görev yapan milli hava aracı olma rekorunu elinde bulunduruyor.

Bayraktar TB2 30 Ağustos'u böyle kutladı: Büyük Taarruz'un yapıldığı bölgede ay yıldız çizdi ile ilgili etiketler BAYKAR bayraktar tb2 ay yıldız büyük taarruz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.