Baykar'ın trafik kazasında hayatını kaybeden genç mühendisi son yolculuğuna uğurlandı

Bursa-İzmir karayolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Tarık Kesekçi Nevşehir'de son yolcuğuna uğurlandı. Baykar'da çalışan uçak mühendisi Kesekçi'nin cenazesine Bayraktar T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı. Bayraktar yaptığı açıklamada Kesekçi ile yaptığı son görüşmeyi anlattı.

Bursa-İzmir otoyolu Selçukgazi Viyadüğü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden uçak mühendisi Tarık Kesekçi için cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına katılan Selçuk Bayraktar Kesekçi ile son görüşmesini aktarırken, 'Görüştüğümüzde daha da önemli bir projeyi söylemiştim. Maalesef kendisi kovid olmuştu. Hastalığı biter bitmez, kendisi gibi gençler yetiştirmek uğruna rahatsız olduğu halde, 4 kardeşimizle beraber vatanı uğruna, insanlık uğruna yola çıktılar. Tabi yolda şehit oldular, biz öyle görüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Baykar'ın trafik kazasında hayatını kaybeden genç mühendisi son yolculuğuna uğurlandı

Baykar Savunma Sanayi Şirketinde İHA ve SİHA'ların yapımında performans ve analiz takım lideri olarak görev yapan Baykar'ın uçak mühendisi olan Tarık Kesekçi için Nevşehir Merkez Uzer Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Baykar'ın trafik kazasında hayatını kaybeden genç mühendisi son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

Merkez Uzer Camii’nde düzenlenen cenaze törenine; Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekilleri Yücel Menekşe ve Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, ailesi, yakınları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Baykar'ın trafik kazasında hayatını kaybeden genç mühendisi son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3

Kılınan cenaze namazı sonrası Uçak Mühendisi Tarık Kesekçi Taşlıbel mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazına katılan Bayraktar T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar şöyle konuştu:

"Kısacık ömründe çok büyük işler başarmıştı. Görüştüğümüzde daha da önemli bir projeyi söylemiştim. Maalesef kendisi kovid olmuştu. Hastalığı biter bitmez, kendisi gibi gençler yetiştirmek uğruna rahatsız olduğu halde, 4 kardeşimizle beraber vatanı uğruna, insanlık uğruna yola çıktılar. Tabi yolda şehit oldular, biz öyle görüyoruz. Tümüyle memleketi adına, ülkesi adına, yine bu gibi gençler yetiştirmek için yola çıkmışlardı.

Kendisiyle benim AKINCI'da çok mesaim oldu. Adeta bir akıncıydı. Cenge giderken de öyleydi, dünyanın farklı yerlerine gittiği fakir ülkelerde çocukları koluna taktığı zaman da öyleydi. Kaybımız çok büyük, ülkemiz adına çok büyük.

Baykar'ın trafik kazasında hayatını kaybeden genç mühendisi son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4

Biz inanıyoruz ki o kısacık ömrüne çok büyük işler sığdırdı. Rabbim onu peygamber efendimizle komşu eylesin. Biz ona hakkımızı sonuna kadar helal ettik, inşallah kendisi de hakkını bize helal etmiştir."

BAYKAR'DAN HAYATINI KAYBEDEN MÜHENDİS İÇİN PAYLAŞIM

Bursa’da TIR’a arkadan çarpan otomobilde hayatını kaybeden Tarık Kesekçi'nin uçak mühendisi olduğu ve BAYKAR'da çalıştığı öğrenildi. BAYKAR'ın resmi sosyal medya hesabından Kesekçi’nin görüntüsü paylaşılarak, "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin genç mühendislerinden, değerli dava arkadaşımız Tarık Kesekçi'yi elim bir Trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine ve ekibimize başsağlığı dileriz. Başımız sağ olsun” denildi.

Baykar'ın trafik kazasında hayatını kaybeden genç mühendisi son yolculuğuna uğurlandı ile ilgili etiketler BAYKAR mühendis cenaze Trafik kazası tarık kesekçi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.