Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satıyor' iftirası atan Evren Barış Yavuz hakkında re’sen soruşturma

İBB çalışanı olduğu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya ekibinde yer aldığı ortaya çıkan Evren Barış Yavuz hakkında Baykar Şirketi’ne “İsrail’e jet yakıtı sattığı” yönündeki iftirası ve PKK terör örgütünü öven ifadeleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iletişim kampanyalarını yöneten ekipten olduğu ortaya çıkan ve PKK yanlısı paylaşımları ile dikkat çeken Evren Barış Yavuz, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılı projelerine imza atan BAYKAR Teknoloji'ye "İsrail'e jet yakıtı satıldı" diyerek iftira attı.

Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satıyor' iftirası atan Evren Barış Yavuz hakkında re’sen soruşturma

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddialarına çok sert tepki göstererek yalanladı. Bayraktar, konuyu yargıya taşıyacaklarının altını çizerek, kazanılan tazminatın Gazze'ye yardım olarak gönderileceğini vurguladı.

Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satıyor' iftirası atan Evren Barış Yavuz hakkında re’sen soruşturma - Resim : 2

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Baykar'a "jet yakıtı satmışlar" iftirası atan ve terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen Evren Barış Yavuz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Ekrem İmamoğlu'na bağlı İBB İPA'da görevli olduğu ortaya çıkan ve PKK yanlısı paylaşımları ile dikkat çeken Evren Barış Yavuz hesabını kapatıp ortadan kayboldu.

Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satıyor' iftirası atan Evren Barış Yavuz hakkında re’sen soruşturma - Resim : 3

İBB, BAYRAKTAR'A İFTİRA ATAN İSME SAHİP ÇIKTI

IPA çalışanı Evren Barış Yavuz hakkında inceleme başlatması beklenen İBB ise Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'a "İsrail'e jet yakıtı sattıkları" iftirasını atan Evren Barış Yavuz'a resmen sahip çıkmış, Haluk Bayraktar'a dava açacaklarını belirtmişti.

Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satıyor' iftirası atan Evren Barış Yavuz hakkında re’sen soruşturma - Resim : 4

Baykar'a 'İsrail'e jet yakıtı satıyor' iftirası atan Evren Barış Yavuz hakkında re’sen soruşturma ile ilgili etiketler Haluk Bayraktar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.