Baykar ve Azerbaycan’dan yeni iş birliği

Baykar ve Azerbaycan Savunma Bakanlığı arasında Ortak Araştırma Geliştirme ve Üretime Yönelik İş Birliği Sözleşmesi imzalandı. İşte detaylar...

Baykar, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile yeni bir iş birliği sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

Baykar ve Azerbaycan’dan yeni iş birliği

Şirket X’de yaptığı açıklamada, “Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı ile Ortak Araştırma Geliştirme ve Üretime Yönelik İş Birliği Sözleşmesi imzaladık. Anlaşmanın hayırlara vesile olmasını dileriz.” dedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafında yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanı Albay General Zakir Hasanov başkanlığındaki heyet, Türkiye Cumhuriyeti ziyareti kapsamında kardeş ülkenin savunma sanayi kompleksinin bir parçası olan BAYKAR firmasının teknik müdürü Sayın Selçuk Bayraktar ile görüştü. Görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin askeri ve teknik alanda olduğu gibi diğer tüm alanlarda da başarılı bir şekilde geliştiği, mevcut işbirliğinin gelişme umutları ve karşılıklı çıkarları ilgilendiren birçok konu tartışıldı. Sonunda taraflar arasında Ortak Araştırma, Geliştirme ve Üretime Yönelik İş Birliği Sözleşmesi imzalandı.”

Baykar’ın Azerbaycan’daki merkezinde sona yaklaşılıyor

İlham Aliyev, 19 Şubat Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi davetlisi olarak Türkiye’yi ziyaret etmişti. Görüşmeler kapsamında enerjiden eğitime birçok konunun ele alındığı toplantıda İlham Aliyev, bu yılın ve önümüzdeki yılların yol haritasının gözden geçirildiğini ifade etmişti. Savunma sanayii alanında büyük gelişmeler yaşandığını belirten Aliyev, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden iki gün sonra katıldığı ilk etkinliğin Bayraktar AKINCI İHA’nın tanıtımı olduğunu ifade etmişti.

Açıklamaların devamında Aliyev, “İHA’lar zaten Azerbaycan semalarında uçuyor ve bu bizim için ek fırsatlar yarattığı gibi aynı zamanda teknolojik gelişmemiz için de önemli bir koşul. Baykar Holding’in Azerbaycan’da eğitim, öğretim ve onarım merkezinin kurulmasına yönelik çalışmaları hızla ilerliyor. Bu harika merkezin bu yıl veya gelecek yıl açılacağını ümit ediyorum. Aynı zamanda birçok Türk firmasıyla ortak üretime yönelik müzakerelerde de son aşamadayız.” demişti.

Türk firmalar Azerbaycan'da yatırımlara devam ediyor!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: "Baykar'ın Azerbaycan'da üretim, bakım ve eğitim merkezinin kurulmasına yönelik faaliyetler hızla devam ediyor. Bu yıl veya gelecek yıl merkezin açılışı yapılacak.”

2023 yılı başlarında Baykar, Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Devlet Vergi Servisi tarafından “Bayraktar Teknoloji Azerbaycan” adıyla resmi kayda alınmıştı. Gelişmenin ardından ise Bayraktar Teknoloji Azerbaycan, resmi sitesinde farklı alanlara ait açık pozisyonlarını belirterek işe alım başvurularını açarak yeni kurulacak merkezin sinyalleri verilmişti. Bakanlığın verdiği bilgiye göre yeni şirketin adresi Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü’de olması planlanıyor. Kuruluş sermayesi 1.7 milyon manat olup, yasal temsilcisi Baykar Saha Koordinatörü ise Emekli Kurmay Albay Hüseyin Topuz olacak.

Baykar ve Azerbaycan’dan yeni iş birliği - Resim : 2

Baykar ve Azerbaycan’dan yeni iş birliği ile ilgili etiketler ekonomi Azerbaycan BAYKAR
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.