Baykal'ın skandal sözlerine tepki yağıyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'da yaptığı "Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın, olmaz. Kimseye bu yetki verilmez. Verilmemelidir" açıklamasına tepki gösterdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, 'Sapık ne dediğini de bilmiyor herhalde' diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'da yaptığı "Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın, olmaz. Kimseye bu yetki verilmez. Verilmemelidir" açıklamasına ilişkin, "Kalksın özür dilesin. Bu milletin böyle laflara tahammül etmesi imkansızdır. Rencide olduk. Siyaset, politika yapacağım diye bu milletin değerlerine laf söyletmeyiz. Laf söyleyemeyeceğinizi de 16 Nisan'da bu millet size gösterecek. O hadsizliğin cevabını o gün alacaksınız. Yakışır mı, böyle bir benzetme yapılır mı?" dedi.

akdag-bb

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Erzurum'da bulunan Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Pasinler ilçesini ziyaret etti.

Kaymakam Harun Ersin Polat'tan brifing alan Akdağ, daha sonra ilçe meydanında seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap etti.

Akdağ, AK Parti ve MHP'nin omuz omuza verip uzlaşarak halkın önüne referandumu getirdiğini hatırlattı.

Uzlaşma sürecinde birliktelik gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Akdağ, şöyle konuştu:

"Türkiye, tarihin bu döneminde, 16 Nisan'a giderken önemli bir dönemeçle karşı karşıyadır. Bu güzel memleketimizin, bu tertemiz toprağımızın, dedemizin şehit kanlarıyla sulayarak emanet ettiği topraklar üzerinde emelleri olanlar var. Bu topraklar üzerinde terör örgütlerinin ve arkasındaki ülkelerin emelleri var. Ama gözümüzün bebeği Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın dediği gibi, 'ister DEAŞ, PKK, DHKP-C, ister FETÖ topunuz gelin.' Bizim arkamızda Pasinler, Erzurum ve büyük Türk milleti var. Allah'ın izniyle siz böyle dimdik arkamızda durduğunuz sürece bu milletin sırtını kimse yere getiremez."

"BAYKAL ÇIKSIN DERHAL ÖZÜR DİLESİN"

Sağlık Bakanı Akdağ, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'da yaptığı açıklamaya değinerek, Baykal'ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Akdağ, şunları kaydetti:

"Benim edebim müsaade etmez onu tekrarlamaya. Buradan, Erzurum'dan, Pasinler'den, Sayın Deniz Baykal'a sesleniyorum. Yaptığı hatayı derhal görsün. Çıksın bütün milleten özür dilesin. Ne söyledi biliyor musunuz? 'Bu kadar güç bir adama verilmez, peygambere bile verilse...' devamını ben söylemiyorum. Kalksın, özür dilesin. Bu milletin böyle laflara tahammül etmesi imkansızdır. Rencide olduk. Siyaset, politika yapacağım diye bu milletin değerlerine laf söyletmeyiz. Laf söyleyemeyeceğinizi de 16 Nisan'da bu millet size gösterecek. O hadsizliğin cevabını o gün alacaksınız. Yakışır mı, böyle bir benzetme yapılır mı?"

Konuşmasının sonunda Akdağ, seçim otobüsü üzerinde AK Parti İlçe Başkanı Rahmi Kaya ve MHP İlçe Başkanı Selçuk Günaştı ile bir eliyle "bozkurt" diğer eliyle ise "rabia" işareti yaparak, alandaki vatandaşları selamladı.

ozhaseki

ÖZHASEKİ: "SAPIK NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR!"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Sümme haşa dün birisi saçmalamış öyle 'peygamberi bile azdırır’ diye. Sapık ne dediğini de bilmiyor herhalde. Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor herhalde. Öyle tuhaf laflar ediyorlar, sizin zihninizde iz bıraksın diye yapıyorlar bunu. Abartarak söylüyorlar." dedi.

numan-kurtulmus

KURTULMUŞ DA TEPKİ GÖSTERDİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, bu sözün kabul edilebilir bir söz olmadığını belirtti. Peygamberlerin beşer olduğunu ama şaşmadıklarını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"PEYGAMBERLER ÜZERİNDEN BENZETME ÇİRKİNDİR"

“Beşer şaşar lafı, son derece yanlış bir laf. Peygamberler, bizim inancımıza göre masumdurlar, suçsuzdurlar. Hazreti Peygamber'den sonra artık bir peygamber gelmeyeceği için peygamberler üzerinden bir benzetmede bulunmak, son derece yanlış ve çirkindir. Bir referandum kampanyası yapıyoruz. ‘Hayır’ derseniz, ‘hayır’ı başka gerekçelerle izah edebilirsiniz ama ‘hayır’ı izahta zorlandığınız zaman böyle bir sözün söylenmesi asla kabul edilemez. Bu doğrudan doğruya dinin siyasete alet edilmesidir. Dini değerlerin siyasi kaygılarla harcanmasıdır.”

"BAYKAL TECRÜBELİ BİR SİYASETÇİ"

Baykal’ın tecrübeli bir siyasetçi olduğunu, bunları kastetmediğini çok kısa bir süre içerisinde açıklayacağını dile getiren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Aksi takdirde milletimizin büyük çoğunluğunun inançlarını tahfif etmiş olur yani küçük görmüş olur. Bu da kabul edilebilir bir durum değildir. Kendisinden bir açıklama bekliyoruz. 'Sözlerim yanlış anlaşıldı, onu kastetmedim' demesi, ne kastettiyse onu açık bir şekilde ortaya koyması lazım. Öyle şey olur mu? Ne demek peygamber olsa şaşar. Peygamber şaşmaz. Bizim peygamber inancımızın aslı, peygamberlerin masumiyetidir, günahsızlığıdır. Peygamberlerin hiçbirisi şaşmaz ve Hazreti Peygamber'den sonra da bir peygamber yok. Böyle bir benzetme, yanlış, batıl bir benzetmedir ve milletin inançlarını küçük düşürecek bir benzetmedir. Kabul etmiyoruz.”

Baykal'ın skandal sözlerine tepki yağıyor! ile ilgili etiketler Deniz Baykal Recep Akdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.