Batuhan Çolak sen neyin peşindesin!

Türkiye çok tehlikeli bir süreçten geçiyor... Son dönemde Afgan ve Suriyeli mültecilere yönelik kışkırtıcı mesajların ardı arkası kesilmiyor. Bu ateşe odun taşıyanların başında ise muhalif kimi siyasetçiler ile bazı gazeteciler geliyor! İşte o provokasyonlara son örnek...

Batuhan Çolak'ın sahibi olduğu "Aykırı" isimli internet sitesinde peş peşe yalan haberlerle göçmen sorunu provoke ediliyor!

Söz konusu internet sitesi; kısa süre önce "Antalya Alanya'da özel plaja Afganistan bayrağı çekildi" başlığı ile Afgan mültecileri hedef alan, montajlanmış bir görüntü servis etmişti.

Kısa süre sonra görüntülerin kaydedildiği plajda turistlere jest amacıyla tüm ülkelerin bayraklarının yer aldığı ortaya çıkmıştı.

AMBULANS PROVOKASYONU

Son olarak yine aynı internet sitesinde bu kez Suriyeli göçmenleri hedef alan bir başka yalan haber yer aldı.

Aykırı'nın dün servis ettiği haberde Şırnak'ta bir Suriyeli'nin ambulansı kaçırdığı iddia edildi.

Haberde, ambulansı kaçıran kişinin tehlikeli şekilde aracı sürdüğü ve kaldırıma çıktığı anların bir güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerine de yer verildi.

Aykırı haberi şu tahrik edici ifadeler ile servis etti;

"Şırnak'ta Suriyeli şahıs Devlet Hastanesi’nden ambulansı kaçırarak halkın üstüne sürdü. Silopi’ye kadar giden Suriyeli şahıs, polisin havaya ateş açması ile durduruldu."

İDDİA YALANLANDI

Ancak "Suriyeli şahıs Devlet Hastanesi’nden ambulansı kaçırarak halkın üstüne sürdü" şeklinde sunulan haberin gerçeklik payı bulunmadığı kısa sürede ortaya çıktı.

'Suriyeli' olarak sunulan kişinin Siirt nüfusuna kayıtlı Türk vatandaşı olduğu tespit edildi. Yakalanarak gözaltına alınan şahısın, akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenildi.

Olaya dair detayları paylaşan Deutsche Welle Türkçe muhabiri Felat Bozarslan, "Buyrun provokatif bir yalan haber daha. 2384 kişi beğenmiş, 1164 kişi RT etmis. Olayın aslı: Ambulansı kaçıran kişi Suriyeli değil. Siirt nüfusuna kayıtlı ve aklı dengesi yerinde olmayan biri ve yakalanmış. Yapmayın, fitne ateşine odun tasimayin, yazıktır, günahtır." ifadelerini kullandı.

Batuhan Çolak sen neyin peşindesin! ile ilgili etiketler ambulans Suriyeli Sığınmacı batuhan çolak aykırı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.