Batı'nın sabrı taşıyor! İngiltere Savunma Bakanı: Silah sevkiyatı yapan Amazon değiliz

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna ile ilgili flaş bir çıkış yaptı ve “Zelenski bana ha bire silah listesi veriyor. Ben Amazon. com mağazası değilim. Biraz çabalarımızı takdir etsinler. Ülkeler kendi stoklarından silah cephane malzeme veriyor. Ukrayna’nın daha fazla müteşekkir olması beklenir…” ifadelerini kullandı.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'ya silah sağladıkları için minnettarlık görmek istediklerini söyledi ve "Biz Amazon (çevrimiçi satış şirketi) değiliz" ifadesini kullandı.

İngiliz basınında yer alan habere göre, Bakan Wallace, Ukrayna'nın son parti silahları aldıktan sonra bile sürekli daha fazlasını istediğini söyledi.

Wallace, küçük bir uyarıda bulunmak istediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz istesek de istemesek de insanlar minnettarlık görmek istiyor. Bazen ülkeleri kendi silah stoklarından vazgeçmeye ikna ediyorsunuz. Evet, bu savaş asil bir savaş ve biz, bunu 'sadece kendiniz için değil, hepimizin özgürlüğü için yaptığınız bir savaş' olarak görüyoruz. Ancak, bazen Amerika'daki milletvekillerini, diğer ülkelerdeki şüpheci politikacıları buna değdiğine ve karşılığında bir şeyler elde ettiklerine ikna etmeniz gerekir. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, işin gerçeği bu."

"AMAZON DEĞİLZ"

Bakan Wallace, bazen Amerikalı siyasilerden, Ukrayna'ya destek konusunda "83 milyar dolar ya da her neyse verdik ve biliyorsunuz, biz 'Amazon' değiliz." şeklinde homurdanmalar duyduklarını söyledi.

İngiltere Savunma Bakanı Wallace, bu sözleri NATO Zirvesi'nde Zelenski' nin söylediği "Ukrayna'nın NATO'ya katılması için bir zaman çizelgesi alamıyor olması bir hayal kırıklığı" açıklamasının ardından geldi.

Batı'nın sabrı taşıyor! İngiltere Savunma Bakanı: Silah sevkiyatı yapan Amazon değiliz ile ilgili etiketler Vladimir Zelenskiy Ukrayna İngiltere