Batı Şeria'ya 14 işgal mahallesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararından sonra işgal girişimlerine hız veren Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ürdün Vadisi (Ağvar) bölgesinde üç yeni Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi planladığı ortaya çıktı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Benjamin Netanyahu başbakanlığındaki İsrail hükümeti, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ağvar bölgesinde 10 bin Yahudinin iskan edileceği üç yeni Yahudi yerleşim birimi kuracak. Haberde, hükümetin planında ayrıca Ağvar’da halihazırdaki Yahudi yerleşim birimlerine 14 yeni mahallenin inşa edilmesiyle genişletme planının olduğu belirtildi. Ağvar’da 20 Yahudi yerleşim biriminin bulunduğu, bu bölgede 4 bin 500 Yahudinin meskun olduğu ve hükümetin bu sayıyı artırmak istediği de haberde kaydedildi. İsrail’in 1967’den bu yana işgali altındaki Batı Şeria’da 131, Doğu Kudüs’te 10, Batı Şeria’nın tepelerindeki bölgelerde ise 116 yerleşim birimi kurduğu ifade ediliyor. Batı Şeria’daki yerleşim birimlerinde yaklaşık 500 bin, Doğu Kudüs’tekilerde ise 220 bin yerleşimcinin ikamet ettiği, İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşimcilerin sayısını kısa sürede 1 milyona çıkarmak istediği belirtiliyor.

Batı Şeria'ya 14 işgal mahallesi ile ilgili etiketler batı şeria
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.