"Bataklık içinde FETÖ var ve ulaştık. Resimdeki de (Sedat Peker) var"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir bir açıkladı. Sedat Peker’in ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun diline doladığı Kolombiya çıkışlı uyuşturucu sevkiyatının içinden fotoğraftaki Sedat Peker, uyuşturucu baronu Çetin Gören ve FETÖ çıktı.

TRTHaber canlı yayınında gündemdeki pek çok konu hakkında bilgi veren ve çok önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kirli Bilgi Rotası'nı açıkladı.


"BATAKLIK OPERASYONUNUN İÇİNDE FETÖ VE SEDAT PEKER VAR"

İçişleri Bakanı Soylu, Suç örgütü lideri Sedat Peker’in ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından düşmeyen Kolombiya çıkışlı uyuşturucu sevkiyatı söyleminin nereden çıktığı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Peki nereden çıktı bu? Biz bir hata yaptık. Uyuşturucudan ilk suç geliri operasyonu, bataklık operasyonu yaptık. 2 milyarlık mal varlığı ve para, 17 şirkete kayyum. Bunu onla çarpın. Bataklık operasyonunda iki baron alındı. Çetin Gören, dünyanın en büyük baronlarından. Korucusu kim? (Sedat Peker'in fotoğrafı var) Bu bir şey değil. Bataklık içinde FETÖ var ve ulaştık. Biraz önce resmi çıkan da (Sedat Peker) var.

Kılıçdaroğlu ne söyledi dün Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen uyuşturucu dedi. Bunun nasıl büyük bir baron olduğunu anlatırsam herkesin aklı şaşar. 'Kolombiya'dan Türkiye'ye gelen' dedi Kılıçdaroğlu? Bunu kim söylemiş FETÖ firarisi söylemiş. FETÖ Firarisi Cevheri Güven, FETÖ firarisi Said Sefa, firari Sedat Peker: Kirli bilgi rotası.

Kılıçdaroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin kucağına oturan bir ismi Cumhuriyet Halk Partisi'ne yedirmesin. FETÖcülerin kayığına binen bir ana muhalefet lideri olur mu ya? HDP'den seçilen bir milletvekili de işin içerisinde."

"Bataklık içinde FETÖ var ve ulaştık. Resimdeki de (Sedat Peker) var"


SEDAT PEKER'İ KİM KULLANIYOR?

Bakan Soylu, "Burada uluslararası bir operasyon var. Net şekilde ifade ettim biraz önce (Birleşik Arap Emirlikleri - ABD). Bu devlet suçlu ile suçsuzu, hainle asiyi, tabiiyi en iyi bilen anlayışa sahiptir. Alır getirir, adalete teslim eder. Bu bir operasyondur ve devam ediyor. Süleyman Soylu gider başkası gelir. Devlet bu koltukta oturana yanlış yaptırmaz." dedi.


SEDAT PEKER'E KORUMA VERİLMESİ

Sedat Peker'e koruma verilmesinin kendisinden önce olduğunu ifade eden Süleyman Soylu, Benden bir buçuk yıl verilmiş, benim zamanımda da alındı. Suyu bulandırmaya yönelik bunlar. Devlet zaman zaman koruma verir. Bugün Kobani davasında yargılananlarda da koruma var. Neden, bir zorun olmasın. En çok da gazetecilere verilir. Çünkü bir yazı yazmıştır, tehdit edilmiştir. Devlet o gün bir karar vermiş. Onun da bir sebebi vardır. Daha sonra kaldırıldı. Süleyman Soylu verdi diyorlar. Burada bir operasyon olduğu açık." ifadelerini kullandı.

"Bataklık içinde FETÖ var ve ulaştık. Resimdeki de (Sedat Peker) var" ile ilgili etiketler Sedat Peker Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ Süleyman Soylu bataklık operasyonu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.