Başyaver'den ilginç savunma

Cep telefonundan FETÖ elebaşına ait videolar izlediği belirlenen tutuklu Başyaver suçu babasına attı.

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Başyaveri Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban'ın cep telefonunda yapılan incelemelerde, Fethullah Gülen'in videolarını izlediği belirlendi.

Özdaban savunmasında telefon hattını babasının kullandığını ve yanlışlıkla bu sitelere girmiş olabileceğini iddia etti.

RUMLAR SALDIRACAKMIŞ

FETÖ'nün KKTC ayağına yönelik soruşturmada tutuklanan, Türk Barış Kuvvetleri Alay Komutanı Özdaban'ın savcılık sorgusuna ait önemli ayrıntılar ortaya çıktı. 15 Temmuz'da er ve erbaşlarla birlikte tam teçhizatlı olarak mesaiye gittiği belirlenen Özdaban savunmasında, "Komutanımız İlyas Bozkurt'un 'Rumlar saldırabilir' talimatı üzerine toplandık. Er ve erbaşlardan darbecilere destek verdiğimi söyleyen olursa, rütbelerimi kendim sökerim" dedi.

Orgeneral Hulusi Akar'ın tutuklanan başyaveri Levent Türkkan'ın, kendisini FETÖ'cü olmakla suçladığı hatırlatılınca ise Özdaban, "Türkkan'la aramızda husumet var. Genelkurmay'a geldiğinde şımarıkça davranıyordu. Yasak olmasına rağmen sigara içiyordu. Ben de sık sık uyarıyordum. Bu yüzden beni hedef almıştır" şeklinde savunma yaptı.

FETÖ ÜYELERİYLE 18 GÖRÜŞME YAPMIŞ

Savcılık Özdaban'ın adına kayıtlı telefon hattından sık sık internete girerek Gülen'in 'sohbet' programlarının izlendiğini tespit etti. Bu tespite ilişkin ise Özdaban, "Adıma kayıtlı iki telefon hattı var. Birini eşim diğerini babam kullanıyordu. Babam 73 yaşında. 2-3 yıldır akıllı telefon kullanıyor. Yanlışlıkla izlemiş olabilir" dedi.

Özdaban'ın aynı telefon hattından FETÖ'nün mahrem hizmetlerden sorumlu kritik isimleriyle farklı tarihlerde 18 kez görüştüğü de belirlendi.

Başyaver'den ilginç savunma ile ilgili etiketler başyaver bekir furkan özdaban
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.