Başvurular başladı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan öğrencilere bayram öncesi ulaşım harçlığı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bayramda ailelerinin yanına ve memleketlerine gitmek isteyen öğrencilere yönelik başlattığı, "ulaşım harçlığı" başvuruları başladı. Peki başvurular nereye yapılacak? Öğrencilere ulaşım desteği ne kadar? İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bayramda ailelerinin yanına ve memleketlerine gitmek isteyen öğrencilere yönelik başlattığı, "ulaşım harçlığı" başvuruları başladı.

Başvurular başladı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan öğrencilere bayram öncesi ulaşım harçlığı

ÖĞRENCİLERE ULAŞIM İÇİN 750 TL YARDIM

Ulaşım biletlerinin fiyatlarında yaşanan artış, evden uzakta okuyan öğrencilerin aileleriyle buluşmalarını zorlaştırıyor. Bakanlık, bu durumda öğrencilere destek olmak için 750 TL'lik bir yardım sunuyor.

ULAŞIM YARDIMI ALMAK İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ulaşım yardımından faydalanabilmek için T.C vatandaşı olmak ve 25 yaş altında olmak gerekiyor. Başvurular yapıldığında, öğrencilerin maddi durumları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından inceleniyor. Vakıfların uygun gördüğü öğrencilere bu destek sağlanıyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öğrencilere yönelik verdiği ulaşım yardımı kampanyası için başvurular başladı. İkamet ettikleri ilin dışında bir yerde eğitim alan öğrencilere yılda 2 kez gidiş-dönüş ulaşım yardımı yapılıyor. 

Başvurular başladı! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan öğrencilere bayram öncesi ulaşım harçlığı ile ilgili etiketler ekonomi Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Öğrenci
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.