Başörtüsü için Anayasa teklifi bugün Meclis'e gelecek: Detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Başörtüsü için Anayasa değişikliği teklifinin bugün Meclis'e gelmesi bekleniyor. AK Parti'nin sunacağı teklifle anayasanın 2 maddesinde değişiklik yapılacak. Cumhurbaşkan Erdoğan'ın teklifin ayrıntılarını bugün AK Parti'nin grup toplantısında açıklaması bekleniyor.

AK Parti, başörtüsü konusunda hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunmaya hazırlanıyor.

Teklif, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile bir araya gelecek. Ardından da teklif konusunda muhalefet partileriyle de istişareler yapılacak.

2 MADDEDE DEĞİŞİKLİK

Teklif, anayasanın 2 maddesinde değişiklik öngörüyor. Buna göre "din ve vicdan hürriyetini" düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek.

Erdoğan, o düzenleme ile hem başı açık hem başı örtülü kadınları kapsayan bir teminat ortaya koyacaklarını söylemişti.

Teklif, "aile ve gençlik" haklarını düzenleyen anayasanın 41'inci maddesinin birinci fıkrasına "kadın ve erkek" ifadelelerinin eklenmesi öngörülüyor.

Teklifin ayrıntılarını, Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında açıklaması bekleniyor.

Başörtüsü için Anayasa teklifi bugün Meclis'e gelecek: Detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak ile ilgili etiketler başörtüsü Anayasa Meclis AK Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.