Başkonsolosluğumuz geri alındı! İlk fotoğraf geldi...

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu bölge terör örgütünden kurtarıldı. Sıcak noktadan gelen ilk fotoğrafa göre, konsolosluk binası tamamen enkaza dönmüş. Geceden bu yana onlarca DEAŞ teröristinin öldürüldüğü operasyon, bir dönüm noktası.

Irak'ta ordu güçlerinin Musul'un batısındaki Teyyaran mahallesinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldıkları bildirildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Teyyaran Mahallesi'nin kurtarılmasının ardından Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu alana hemen girilemedi. Konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki TNT ve diğer patlayıcılar temizlendikten sonra söz konusu sahaya girildi.

kons1

Konsolosluğun bulunduğu bölgeden gelen ilk fotoğrafta, binanın tamamen yerle bir olduğu görülüyor.

49 KİŞİ REHİN ALINMIŞTI

Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un Haziran 2014'te terör örgütü DAEŞ'in eline düşmesinin ardından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu boşaltılmıştı. Olayda Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 kişi rehin alınmıştı. Terör örgütü DAEŞ’in rehin aldığı Başkonsolos Yılmaz’ın da aralarında olduğu 49 kişi 20 Eylül 2014’te serbest bırakılmıştı.

DAEŞ militanlarının işgal ettikleri konsolosluk binasını karargâh olarak kullanması nedeniyle koalisyon uçakları daha önce binayı vurmuş ve bu yüzden binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği ve enkaza dönüştüğü belirtilmişti.

Irak’ta güvenlik güçleri, Musul kent merkezinin batı yakasında yer alan valilik binasının da aralarında olduğu hükümet binalarını terör örgütü DAEŞ’ ten kurtardı.

Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Güçler Sözcüsü Abdulemir el Mehdavi yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler DAEŞ’in son kalesi, Musul'daki en önemli hükümet binasını geri aldı" dedi.

kons2

İBADİ MUSUL'A GİTTİ

Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonları takip etmek için bugün Musul'a gittiği bildirildi.

Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Başbakan İbadi, Musul Operasyonlar Komutanlığı'nın kentin batı yakasında yürüttüğü operasyonları izlemek için Musul'a gitti" ifadesi kullanıldı.

ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü DAEŞ’in elinde tuttuğu valilik binası başta olmak üzere etrafındaki diğer hükümet binalarında da kontrolün sağlandığı, dün gece başlayan operasyonda birçok militanın öldürüldüğü öğrenildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Musul'un doğu yakasını Ocak ayı sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerinin DAEŞ'ten kurtarılması için operasyon başlatmıştı.

Başkonsolosluğumuz geri alındı! İlk fotoğraf geldi... ile ilgili etiketler DAEŞ Musul
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.