Başkan Yılmaz Büyürerşen'e yumruk atıp, silah çektiler...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen saldırıya uğradı. Saldırganlar Başkan Büyükerşen'e yumruk atıp, silah çekti. Saldırı sonrası konuşan Büyükerşen, "Bu tip tehdit ve saldırılar bizi yıldıramaz" dedi.. Büyükerşen'e silah çektiği belirtilen iki saldırgan kurusıkı tabanca ile yakalandı... Saldı AK Parti tarafından kınandı...

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, önündeki sandalye ve masaların kaldırılması talimatını verdiği kafenin önünde yumruklu saldırıya uğradı. Saldırganın Büyükerşen'e silah da çektiği belirtildi.

Korumaların müdahalesi üzerine saldırgan kaçarken Başkan Büyükerşen, yakındaki Gençlik Merkezi'ne götürüldü.

Olayın ardından basın toplantısı düzenleyen Başkan Büyükerşen, "Bu tür tehditler ve saldırılar beni asla yıldıramaz. Şehrin menfaatleri her şeyin üzerindedir" dedi...

bAyAkerAen_saldArA2

BÜYÜKERŞEN'E ÇİRKİN SALDIRI

Olay, bugün saat 17.30 sıralarında Yenibağlar Mahallesi Haller Gençlik Merkezi'nin karşısındaki Hat Boyu'ndaki bir kafenin önünden meydana geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, buradaki masa ve sandalyelerin kaldırılmasını isteyince işletmecilerle tartışma çıktı.

Bu sırada henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi Yılmaz Büyükerşen'e önce yumrukla saldırdı, ardından silah çekti.

Korumalar hemen müdahale edince saldırgan kaçtı. Başkan Büyükerşen, korumaları güvenlik önlemi olarak Başkan Büyükerşen'i, hemen olay yerinin karşısında bulunan Haller Gençlik Merkezi'ne götürdü.

bAyAkerAen_saldArA

VALİ SALDIRIDAN BİLGİLENDİRİLDİ

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kaçan saldırganın kimliğinin saptanması ve yakalanması için çalışma başlatılırken, polis çevredeki güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini incelemeye aldı.

Saldırganların Haller Gençlik Merkezi'ndeki bir mekanın sahibi ve korumaları olduğu belirtildi. Olay hakkında Eskişehir Valisi de bilgilendirildi.

KURUSIKI SİLAHLA YAKALANDILAR

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen 2 şüpheli ise kısa süre sonra emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların üzerinden kurusıkı silah çıktığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

BÜYÜKERŞEN: PABUÇ BIRAKMAYIZ

Büyükerşen, saldırı ile ilgili, “1-1,5 buçuk saat önce, Haller Gençlik Merkezi önünde bir saldırıya uğradık. Ben iyiyim yanımdaki basın danışmanım Kemal bey kardeşim de iyi durumda. Biz böyle şeylere pek pabuç bırakmayız. Her şey şehrin menfaatinedir. Şehir menfaatine aykırı olan konulara da müdahale etmekten belediye başkanları olarak asla çekinmeyiz. Tabii bu müdahalelerden hoşlanmayanlar, her türlü tecavüzü yapacak güçteler. Ben tüm mecralardan geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür ederim, sağ olun. Emniyet, Valilik, İç İşleri Bakanlığı, savcılık duruma müdahale ettiler ve olayı ele aldılar” dedi.

Saldırı sonrası düzenlenen basın toplantısında gazetecilere dağıtılan bilgilendirme notunda saldırganın Mahfuz Banlı adlı eski bir sabıkalı olduğu ileri sürüldü.

AK PARTİ'DEN KINAMA

Olaya tepki gösteren AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü ile AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Twitter hesapları üzerinden saldırıyı kınadı, Büyükerşen'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, attığı Tweet'te "Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Yılmaz Büyükerşen’e yapılan saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, kendilerine geçmiş olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay ise, 'Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Yılmaz Büyükerşen’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" mesajını paylaştı.

saldArA_tutanak

Başkan Yılmaz Büyürerşen'e yumruk atıp, silah çektiler... ile ilgili etiketler Saldırı Yılmaz Büyükerşen eskişehir büyükşehir belediye başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.