Başıboş köpekler çocuk parkını işgal etti: Sorun giderek büyüyor

Türkiye'nin önemli sorunlarından biri haline gelen başıboş sokak köpekleri, birçok vatandaşa saldırıyor ve sokakları işgal etmiş durumda. Son olarak çekilen bir fotoğrafta, 16 sokak köpeğinin çocuklarımızın oynadığı bir parkı nasıl işgal ettiğini tek bir karede gözler önüne serdi.

Türkiye'nin önemli problemlerinden biri olan artan sokak hayvanları nüfusu için tartışmalar, yerel seçimler öncesi yine alevlendi.

Halkı canından bezdiren bu sorun, özellikle de başıboş köpekler konusunda her geçen gün yeni bir saldırı haberiyle karşı karşıya kalıyoruz.

Yerel seçimler öncesi bu konuya kesin bir çözüm bekleyen vatandaşlar, adaylardan konuyla ilgili çözüm çalışmalarını bekliyor.

ÇOCUK PARKLARINI KÖPEKLER İŞGAL ETTİ

Son olara çekilen bir fotoğrafta, köpeklerin gruplaşarak bir çocuk parkını mesken tuttuğu görülüyor.

Sokak köpekleri tarafından işgal edilen park, çocukların oynaması ve eğlenmesi gereken bir yerden bir tehlike yuvasına dönüşmüş durumda.

Çocuk parkının içinde ve çevresinde yayılan köpeklerin keyifle uyuduğu o görüntüler sosyal medyada da tepki çekti.

Başıboş köpekler çocuk parkını işgal etti: Sorun giderek büyüyor

"İBB YETKİLİSİNDEN 'GÖZÜNE BAKMAYIN' ÖNERİSİ

Sokaklarda hal böyleyken bu konuda çözüm üretmekle görevli makamlarda oturanlardan da ilginç öneriler geliyor

İBB Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Işıl Yönet, Habertürk ekranlarında gazeteci Nagehan Alçı'nun 'Sokak köpeğiyle karşılaşırsak ne yapmalıyız'? sorusuna cevap verdi.

Işıl Yönet, sokak köpeği gördüğümüzde köpekle göz teması kurmayıp onu anlamamız gerektiğini söyledi.

Yönet, "Burada serin kanlı kalmak oldukça zor. Ama hızımızı mümkün olduğunca kontrollü bir şekilde hayvanla göz teması kurmadan gerçekleştirmemiz gerekiyor." dedi.

Başıboş köpekler çocuk parkını işgal etti: Sorun giderek büyüyor ile ilgili etiketler köpek Köpek saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.