Başıboş köpek sorunu nasıl çözülecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında açıkladı!

Türkiye genelinde artan saldırılar sonrası başıboş sokak köpeklerine yönelik yeni yasa tasarısının hazırlığı konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuyla ilgili açıklama yaptı. " 4 milyon başıboş köpek var." diyen Erdoğan, "Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın. Bu sorunu köklü şekilde çözüme kavuşturmamız şart.Öncelik sahiplendirme." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de başıboş köpek sorunu gün geçtikçe büyüyor. Son verilere göre başıboş köpekler bugüne kadar 3 bin 500 kaza, 55 ölüm ve 5 bin 147 yaralanmaya neden oldu.

AK Parti Grup Toplantısı'nda başıboş köpek sorununa değinen Erdoğan, "Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan bir başıboş köpek sorunumuz var. Bazı ülkeler Türkiye'ye gelecek vatandaşlarını uyarmaya başladı. Kuduz riskinde Türkiye Afrika ülkeleri ile aynı kategoride yer alıyor. Bizim medeniyetimiz merhamet medeniyetidir. Her canlıya merhamet ile yaklaştık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Sahipsiz köpek sorununa da işte bu zaviyeden bakıyoruz. Türkiye'de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu tahmin ediliyor. Resmi rakam 2 milyon. Ama sağlık sayım yapılamadığı için iki katı olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte kuduz tehdidi de büyüyor. Çok daha acı tablolarla karşılaştık.

"KİMSE BİZİM MERHAMETİMİZİ SORGULAMASIN"

Bir de şunu çok açık kabul etmemiz lazım. Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan bir başıboş köpek sorunumuz var. Bazı ülkeler ülkemize gelecek turistleri uyarmaya başladı. Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalık riski de giderek yükseliyor.

Hiç kimse bizim merhametimizi sorgulamasın. Hayvanları koruma kanununu biz çıkardık. Sahipsiz köpek sayısını yakala kısırlaştırmak metoduyla çözmek istedik ama olmadı. Şu anda bizim artık bu sorunu köklü bir şekilde çözmemiş şarttır. Bu sorunu çözmüş ülkeleri inceliyoruz. Gerçek şudur. Toplumun çok büyük bir kesimi sokakların güvenli hale gelmesini istemektedir. Bu çığlığa kayıtsız kalamayız. Sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini istiyoruz.


"KÖPEKLERİN SAHİPLENİLMESİ İÇİN KAMPANYALAR YAPILACAK"

Köpek bakım evi olmayan yerlerde bakımevleri kurulacak. Köpeklerin sahiplenilmesi için kampanyalar yapılacak. Biz istiyoruz ki barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Hayvanseverlerin daha fazla sorumluluk alacağına inanıyorum. Belediyelerin sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma gerek kalmayacağını düşünüyoruz.

 

Başıboş köpek sorunu nasıl çözülecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında açıkladı! ile ilgili etiketler köpek Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.