Başbakan'ın geçeceği yola Türk bayrağı çizip araçlara çiğnettiler!

Libya Başbakanı Dibeybe, iç savaşın Hafter tarafını destekleyen ve Hafter milislerinin kontrolünde bulunan Sirenayka eyaletinin önemli şehirlerinden Tobruk'u ziyaret etti. Hafter milisleri, Dibeybe'nin geçeceği yola Türk bayrağı çizerek araçların ve başbakanın konvoyunun Türk bayrağını 'çignemesi' için çabaladı.

Libya'nın resmi Başbakanı olan Türkiye ile yakın ilişkiler içinde bulunan Abdulhamid Dibeybe, ülkenin doğusunda bulunan ve hala Hafter milislerinin kontrolünde bulunan Sirenayka eyaletinin kilit sahil kenti Tobruk'u ziyaret etti.

Başbakan Abdulhamid Dibeybe, seçilmeden önce Libya'nın Atina Büyükelçisiyken, Türkiye'nin Doğu Akdeniz politikalarını desteklediği için Yunanistan tarafından resmi olarak 'istenmeyen adam' ilan edilmişti.

YOLA, 'ÇİĞNENSİN' DİYE TÜRK BAYRAĞI ÇİZDİLER

Dibeybe'nin Tobruk ziyareti sırasında Hafter'e bağlı milislerin, Başbakan'ın konvoyunun geçeceği yola Türk bayrağı çizdikleri anlar kameralara yansıdı

Bölgedeki kaynakların aktardığı bilgilere göre, Hafter milisleri, Türk bayrağının 'çiğnenmesi' amacıyla Dibeybe'nin geçeceği yola Türk Bayrağı çizerek Başbakan ve yoldan geçen diğer araçlar tarafından zorla çiğnenmesi için çabaladı.

Milislerin Türk bayrağı üzerinde sırf keyif için adım atıp 'eğlendikleri' anlar da dikkat çekti. 

Başbakan'ın geçeceği yola Türk bayrağı çizip araçlara çiğnettiler! ile ilgili etiketler Libya Türk bayrağı yol Dibeybe tobruk Hafter milis sirenayka bayrak

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.