Başbakan Yıldırım: ABD Başkanı işi zıvanasından çıkarmış görünüyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara İTÜ Mezunlar Zirvesi'nde konuştu. Yıldırım, ABD'nin BMGK'daki Kudüs oylamasında yalnız kaldığını ifade etti. ABD Başkanı'nın Amerika aleyhine oy verecek ülkeleri tehdit etme noktasına geldiğini belirten Yıldırım , "Eğer Amerika'nın aleyhinde oy verirseniz size mali yardım yapmayız para vermeyiz ayağınızı denk alın diyecek kadar işi zıvanasından Amerikan Başkanı çıkarmış görünüyor. " diye konuştu... Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin önemini ise İTÜ'den mezun olamadığını ifade ettiği Orhan Pamuk örneğiyle açıkladı. "Bitiremeyenler Nobel ödülü alıyor. Bitirenlerin siz varın halini düşünün." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunlar Zirvesi'nde konuşuyor.

Kendisi de İTÜ (Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi) mezunu olan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak için 15 yıldır çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Herkesin eğitim hakkına sahip olması için üniversitelerimizin gelişmesine çok önem veriyoruz.

İTÜ ve edebiyat deyince bir isim daha akla geliyor: Orhan Pamuk. Her ne kadar üniversiteyi bitirememişse de Nobel almıştır. Bitiremeyenler Nobel ödülü alıyor. Bitirenlerin siz varın halini düşünün.

TÜRKİYE 3 KAT BÜYÜDÜ

2016'da yeni rapor yayımlandı bütçe içindeki eğitim harcaması 160 milyar liraya ulaştı. Bu OECD'nin raporudur. Son 15 yılda milletle beraber çalışarak Türkiye'yi tam 3 kat büyüttük. Her ilimizde en az 1 üniversite olmalı dedik 76'dan 186'ya üniversite sayımızı çıkardık. Bugün ortaöğretimde mezun olan her gencimiz kapasite olarak bir üniversiteye girecek durumda geçmişten gelen beklemeleri saymazsak lise mezunu ile üniversite kapasitesi birbirine eşitlenmiş durumda. 158 bin akademisyenimiz gençlerimizi geleceğe hazırlıyor.

Yurt kapasiteleri üniversitelerimizde son 10 yıl içerisinde 3 katının üzerinde gerçekleşti. Demokrasi vesayet unsurlarının elinde geçtiğimiz yıllarda maalesef bir oyuncak haline gelmişti. Bütün özgürlüklerin önünde engeller vardı.

Türkiye'yi durdurmak isteyen her türlü girişimine karşı kararlı bir şekilde durduk. En sonu 15 Temmuz olmak üzere bütün darbe girişimlerini Türkiye Cumhuriyet demokrasi tarihinin arka sayfalarına göndermiş oldu. Son birkaç yıl içerisinde kaydettiğimiz büyüme dünya ortalamasının çok üzerinde gerçekleşiyor.'

Üçüncü çeyrek büyümemiz dünyada bir rekor oldu, yüzde 11,1. Bu, hiçbir ülkede gerçekleşmeyen bir şey. Ülkemizde de son 6 yılda yakalanan en büyük büyüme oranı. Bu büyüme oranının tesadüfi olmadığını da ifade etmek isterim. Bazıları bunu da tabii sulandırmaya çalışıyorlar ama ne yaparsa yapsınlar, bu büyümenin arkasında güçlü bankacılık sistemi var, sağlıklı kamu maliyesi var, dinamik genç nüfus yapısı var, iş yapımına uygun birikim ve kültür var, mali teşvikler var. Yıl sonu büyümenin de yüzde 6,5-7 seviyesinde gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.

Neden Türkiye en büyük havalimanını yapıyor diye zaman zaman sorular oluyor. Bunun geleceği görmekle ilgili bir şey olduğunu anlatıyoruz. 2002 yılında Türkiye'de transit hava trafiği 1 milyonun altındaydı şu anda 40 milyona çıktı.'

ABD'NİN KUDÜS KARARI

ABD'nin tek taraflı aldığı Kudüs'ü İsrail'i başkenti yapan karar İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Olağanüstü Zirvesi'nde bir kez daha reddedilmiştir. BM Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada Amerika yalnız kalmış Genel Kurul'da Amerika aleyhine oy verecekleri tehdit edecek noktaya kadar gelmişlerdir. Eğer Amerika'nın aleyhinde oy verirseniz size mali yardım yapmayız para vermeyiz ayağınızı denk alın diyecek kadar işi zıvanasından Amerikan Başkanı çıkarmış görünüyor. Amerika Ne kadar güçlü olursanız olun her ülke egemendir bağımsız kararını verecek yetkinliğe sahiptir. Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez.''

Başbakan Yıldırım: ABD Başkanı işi zıvanasından çıkarmış görünüyor. ile ilgili etiketler İTÜ Binali Yıldırım mezunlar buluşması
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.