Başbakan tarih verdi: 1.5 milyon kişiye daha iş müjdesi!

2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek diye belirten Başbakan Yıldırım 1.5 milyon vatandaşa yeni iş müjdesi verdi.

Başbakan Yıldırım AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında şunları söyledi:

Bir kaç hafta içinde döviz kurlarında bir hereketlenme oldu. Şimdi yüzde 7-8'lik bir düşüş var. Battık diyenler sus pus. Hiç sesleri çıkmıyor.

"Küresel dalgalanmalarla başlayan döviz kurlarındaki oynaklık geçicidir. İnşallah 2017 baharından itibaren Türkiye her alanda şaha kalkmaya devam edecek.Yazın gelmesiyle ayağımızdaki bütün bağlardan kurtulmuş olacağız.

Biz yavrularımızın geleceğini düşünüyoruz. Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla TOBB ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki istihdam seferberliğini kamuoyuna ilan ettik. İŞKUR marifetiyle kamu kuruluşlarında vatandaşlarımıza temin ediliyor. Bunlar en az 9 ay kesintisiz çalışıyorlar. Yeni uygulamada özel sektörü de dahil ettik sayıyı 500 bine çıkardık. Hem kamuda hem özel sektörde işsizler çalışacak, parasını İşsizlik Fonu'ndan biz ödeyeceğiz. Dolayısıyla işverenlerimize ayrı bir yük gelmeyecek.

TOBB Başkanlığı bünyesindeki toplam 1,5 milyonu bulan üyelerin her biri en az 1 işçi çalıştırmaya karar verdi. Bu ne demektir? 1 buçuk milyon vatandaşımıza yeni iş. Üstüne bizim 500 binlik toplum yararına çalışma hedefini de koyunca sayı 2 milyonu buluyor. Onlar sadece maaşı verecek, bir yıl boyunca vergi ve sigortayı devlet olarak biz karşılayacağız. Biz işverenlerin diğer maliyetlerini karşılayacağız. Sigorta primi ve vergiyi devlet olarak 1 yıl boyunca biz karşılayacağız. Yanında bir işçi çalıştıranlara 12 milyar katkı sağlayacağız. Türkiye buna değer. Bu millet her şeyin en güzelini hakkediyor."

Başbakan tarih verdi: 1.5 milyon kişiye daha iş müjdesi! ile ilgili etiketler İstihdam Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.