Başbakan Binali Yıldırım dünya kadınlar günü programında konuştu!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir'de dünya kadınlar gününde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar;

İnsan hayat yolculuğuna bir kadının ellerinde başlıyor ve tüm insanlık o ellerin şefkati ile yaşamaya devam ediyor. Kadın denince inanıyorum ki insanlık tarihinde en şanslı ülkelerden biri Türkiye'dir. Çünkü biz kadınları ile hep gurur duyan bir ülke olduk. Çünkü biz gazileri ve şehitleri arasında kadınların da yer aldığı büyük bir milletiz. Çünkü biz tarihin saygı ile baktığı bir çok kadın kahramanı olan ecdadın torunlarıyız. Nene Hatun Erzurum'da Şerife Bacı İnebolu'da Gördesli Makbule Akhisar'da Tayyar Rahmiye Adana'da Halide Edip anadolunun dört bir yanında cesaret fedakarlık ve başarı destanları yazmıştır.

Gebe ve emziren anneler için izin düzenlemelerini pozitif yönde yapılandırdık. Daha kapsamlı çalışmalar var. Bunlar yeter mi yetmez. Sizler için daha iyisini daha fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Bundan zerre kadar endişeniz olmasın. 15 Yıllık hükümet döneminde topluma daha iyi hizmet sunabilme gayreti ile çalıştık.

Yapamazsınız diyen eski Türkiye seslerine kulak tıkadık. İşimiz vaktimizden çoktu. Kolları sıvadık memleket için yollara revan olduk. Türkiye eski günlerine dönmesin diye geceemizi gündüzümüze kattık.Ülkemizi bugün borçsuz ve başı dik hale getirdik. İnanılması güç olan projelerle Türkiye'yi model bir ülke haline getirdik.

Küresel ekonomik dalgalanma sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız ve şahsımızın çağrısına kulak veren milyonlarca insan ekonomiye destek oldu. Bizler de ekonomideki bu dalgalanmayı sakinleştirdik. Dün borsamız 25 ayın en zirvesine ulaştı. Kadınsız demokrasi olmaz dedik. Buna hep inandık ve inşallah önümüzde 16 Nisan'da yapılacak bir referandum var.

Hepimize önemli görevler düşüyor. bu anayasa değişikliği ile neler olacak Türkiye'de ne değişecek ne değişmeyecek bunlar bu günlerde yoğun bir şekilde konuşuluyor. Bu oylamada 2 tercih var. Biri EVET diğeri hayır. Vatandaşlarımızla bu kampanya sürecinde hayır tarafında kampanya yapanları da dinleyecek EVET kampanyası yapanları da dinleyecek. Nihayetinde kafasında bir kanaat oluşacak ve ona göre bir karar verecek. Güzel işler EVET ile başlar. Evlenirken evet diyoruz. Arkadaşlık kurarken evet diyoruz. Seyahate giderken EVET diyoruz. Hayır zaten soğuk bir kelime. Reddetmek insan fıtratına da çok uygun değil. Onun için EVET'te bereket var, hayırdan hayır gelmez diyorum.

Siyasetçilerimiz var milletvekillerimiz var muhtarlarımız var. Bakanımız hem mühendis hem doktor şimdi de Bakanlık yapıyor. Öznur Çalık var Sosyal Politikalar Başkanımız.

İZMİRLİ KADINLAR TARİHTE BİR İLKE İMZA ATMIŞTIR

Aslında Kadın Hakları konusunda İzmir kadınlarının bir farkı var. Tarihten gelen bir fark. Hani diyorlar ya Dünya Kadınlar Günü 1857 yılında bir tekstil fabrikasında çıkan bir yangın sonrası bir çok kadın yangın hayatını kaybetmiş. Sonrasında bugün Kadınlar Günü olması için karar veriliyor. İzmir'de kadınlar bundan d aha önce 1928 yılında ilk kadın eylemini gerçekleştiren ilk İzmir ilk eylemi gerçekleştiren de İzmirli kadınlar. Nasıl olmuş ekmek fiyatlarına zam yapılmış. Şehirdeki erkekler protesto etmiş ses seda yok. İş kadınlara düşmüş. Kadınlar 3 gün protesto edince ekmek zammı iptal edilmiş.

Kadın erkek hepimiz insanız hepimiz Cenabı mevlanın yarattığı birer kuluz. Dolayısıyla kadının da erkeğe ihtiyacı var erkeğin de kadına ihtiyaç var. Erkekler mesai bitince işleri bitiyor kadınlar mesaiye devam ediyor. Yemeği ev işi çocukların durumu sizin bir de böyle ekstra işleriniz var.

Biz şehitlerimize ne kadar şükran duysak o kadar azdır. Hele mesela Şerife Boz hatırlayın. Bir kamyonun direksiyonuna geçmiş yanına da başka bir hanım efendiyi almış ve 15 Temmuz darbecilerine karşı koymak için yola çıkmış. Bunlar hepimizin zihninde hafızalarında yer etmiş.

Başbakan Binali Yıldırım dünya kadınlar günü programında konuştu! ile ilgili etiketler Binali Yıldırım Başbakan kadınlar günü
GÜNÜN VİDEOSU

Taksiciden kadın İETT şoförüne saldırı! Tehditler savurup camı yumrukladı...

Üsküdar'da bir taksici yol verme nedeniyle tartışma yaşadığı kadın İETT otobüsü şoförüne tehditler savurup hakaretlerde bulundu. Otobüsün camını da yumruklayan gözü dönmüş taksici gözaltına alındı. Dehşet anları kamerada.