Başakşehir - Fenerbahçe maçı canlı radyo yayını dinle

Fenerbahçe Kadıköy'de Başakşehir'i konuk ediyor. Zorlu mücadeleyi sitemizden canlı radyo yayını ile dinleyebilirsiniz.

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta mücadelesinde Fenerbahçe zirve yarışında ya tamam ya da devam maçında Başakşehir karşısına çıkıyor. Hakem Bülent Yıldırım'ın yönteceği maçı beIn Sports canlı yayınlayacak. Bu karşılaşmayı sitemizden de radyo yayınıyla dinleyebilirsiniz.

KADROLAR

Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur, Yalçın, Epureanu, Eren Albayrak, Mahmut, Emre Belözoğlu, Mossoro, Visca, Cengiz, Mehmet Batdal.

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Josef, Ozan, Salih, Alper, Lens, Fernandao.

CANLI RADYO YAYINI

OPTA İSTATİSTİKLERİ

İki takım arasındaki 17 lig maçında Fenerbahçe sekiz, Başakşehir yedi galibiyet aldı (2B). Bu takımlar arasındaki 17 maçın sadece birinde deplasman takımı galip geldi (27 Kasım 2010'da Fenerbahçe deplasmanda 1-0 kazanmıştı).

Başakşehir, Fenerbahçe karşısında oynadığı son iki maçı kazandı, son dört maçın da sadece birinde mağlup oldu (2G 1B 1M).

Fenerbahçe, iç sahada Başakşehir'le oynadığı sekiz lig maçının yedisini kazandı (1B). Başakşehir'in lig tarihinde en başarısız olduğu üç deplasmandan biri Fenerbahçe (diğer ikisi Elazığspor 1M? Hacettepe 2M).

Edin Visca, Fenerbahçe'ye karşı son iki lig maçında üç gole katkı yaptı (iki gol, bir asist).

Fenerbahçe, bu sezon iç sahada oynadığı dokuz maçın beşinde puan kaybetti (4G 4B 1M). Sarı lacivertlilerin bir sezonda iç sahada bundan daha fazla maçta puan bıraktığı son sezon 2006/07'ydi (11G 5B 1M).

Fenerbahçemizin Başakşehir karşısında ilk 11'i! #FBSK pic.twitter.com/rLJaFhi4pW

— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) 22 Ocak 2017

Başakşehir, ligin 18 takımlı ve üç puanlı sistemde oynandığı 1994/95 sezonundan bu yana ligin yarısını namağlup geçiren dördüncü takım oldu (Beşiktaş 2002/03, 2003/04 ve Fenerbahçe 2005/06'dan bu yana). Bunu başaran üç takımın ikisi sezon sonunda şampiyon olamamıştı.

Başakşehir, ligde 26 maçtır yenilmiyor (16G 10B), deplasmanda da 16 maçtır namağlup durumda (7G 9B), ki her ikisi de Süper Lig'de halen devam eden en iyi seriler. Ancak Başakşehir son üç deplasman maçından beraberlikle ayrıldı.

Fernandao, Süper Lig kariyerinde 86 maçta 48 gol attı. Süper Lig kariyerine başladığı Ocak 2013'ten bu yana sadece Burak Yılmaz (56) daha fazla gol buldu. Diğer taraftan listede Fernandao'yu takip eden iki isim de şu anda Fenerbahçe'de: Aatif Chahechouhe (47) ve Moussa Sow (45).

Fernandao, 15 Aralık'tan bu yana oynadığı altı resmi maçın hiçbirini boş geçmedi ve toplam sekiz gol kaydetti.

Fenerbahçe ve Başakşehir, Süper Lig'in en golcü iki takımı (36'şar gol). Aynı zamanda bu iki takım ligde gole çevirme oranı en yüksek iki ekip: Fenerbahçe %22,8; Başakşehir %22,6.

Fenerbahçe (34) ve Başakşehir (33), ligde ceza sahası içinden en fazla gol atan iki takım.

Ligde yalnızca Beşiktaş (54) kalesinde Başakşehir (57) ve Fenerbahçe'den (58) daha az isabetli şut gördü.

Başakşehir - Fenerbahçe maçı canlı radyo yayını dinle

Martin Skrtel ligin en fazla hava topu kazanan üçüncü savunma oyuncusu (56; Ümit Kurt ve Marcelo'nun ardından). Mehmet Batdal (53) ise Eren Derdiyok'un ardından en fazla hava topu kazanan ikinci forvet.

Süper Lig'de bu sezon en az üç gol ve üç asist üreten 11 oyuncunun dördü Başakşehir'den (Marcio Mossoro, Edin Visca, Cengiz Ünder ve Emre Belözoğlu). Geri kalan takımlardan hiçbirinde bu başarıyı yakalayan birden fazla oyuncu yok.

Jeremain Lens, 90 dakika başına isabetli orta sayısıyla (2,9? duran toplar dahil) ligde en az 10 maç forma giyen oyuncular arasındaki en iyi ortalamaya sahip.

Wesley Sneijder'in (8) ardından ligin en fazla asist yapan ikinci oyuncusu olan Jeremain Lens (7), ligde en fazla net gol fırsatı yaratan oyuncu (10).

Başakşehir - Fenerbahçe maçı canlı radyo yayını dinle ile ilgili etiketler Başakşehir Fenerbahçe canlı radyo yayını dinle
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.