Çirkin ifadeler için tutuklanmıştı şimdi evinde

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yönelik olarak sosyal medya hesabından çirkin ifadelerle saldıran ve tehditler savuran Vedat M. adlı zanlı Türk Ceza Kanunu'nun 214/1 maddesi uyarınca tutuklanmıştı. Ancak, zanlının avukatının bir gün sonra yaptığı itiraz üzerine tahliye edildiği ve ayağına kelepçe takılarak ev hapsinde tutulduğu belirtildi.

Türkiye geçtiğimiz hafta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik ağır hakaret ve tehditlerde bulunan Vedat M. Sakarya 3. Sulh Ceza Hâkimliği'nde “Suç işlemeye alenen tahrik etme” suçundan TCK 214/1 maddesinden tutuklanmıştı. Vedat M. bu karar üzerine Ferizli Cezaevine gönderilmişti.

AVUKAT İTİRAZ ETTİ TUTUKLULUK EV HAPSİNE ÇEVRİLDİ

Sözcü'nün haberine göre, Vedat M. tutuklandıktan 1 gün sonra avukatı nöbetçi sulh ceza mahkemesine karar için itirazda bulundu. Avukatın itirazı üzerine yapılan incelemede Sakarya 1. Sulh Ceza Hâkimliği, suçun nevi ve üst sınır olan hapis cezasını dikkate alarak Vedat M.nin tahliyesine karar verdi. Sonra da zanlı hakkında evden ayrılmama yönünde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

Cezaevinden tahliye edilmesinin ardından Adapazarı’ndaki ikametgâhında ayağına elektronik izleme aygıtı takılan Vedat M. hakkında, dava açılıncaya kadar ev hapsi kararı uygulanacak.

Çirkin ifadeler için tutuklanmıştı şimdi evinde ile ilgili etiketler Başak Demirtaş Sakarya Adapazarı mahkeme sulh ceza tutuklama ev hapsi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.