Barzani'nin tehlikeli referandumu başladı! İlk oylar atıldı...

Kuzey Irak'ta Barzani'nin düzenlediği bağımsızlık referandumu başladı. Uluslararası haber ajansları, ilk fotoğrafları abonelerine geçti...

Dünyayı karşısına alan Kuzey Irak yönetimi, bugün bağımsızlık referandumu yapıyor.

Uluslararası haber ajansları, Erbil'den ilk referandum fotoğraflarını geçti. Fotoğraflarda sandığa gidenlerin parmaklarının boyandığı dikkat çekiyor.

referandum2

Sandık kurulan yerler arasında Kerkük, Tuzhurmatu gibi Türkmenlerin yoğun yaşadığı kentler ile Musul'un Mahmur ve Şengal gibi ilçeleri de var.

referandum4

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) lideri Mesut Barzani, dün kameralar karşısına geçmiş ve uyarılara kulak asmayarak referanduma gidileceğini ilan etmişti.

referandum5

Barzani'nin yayın organı Rudaw, 5 milyon seçmenin bulunduğunu bildiriyor.

referandum3

Talabani ve diğer muhalif Kürt hareketlerin daha etkin olduğu Süleymaniye, 1 milyon 280 bin seçmenle en kalabalık kent. Bölgenin başkenti Erbil'de 1 milyon 200 bin, fırtınanın koptuğu Kerkük'te ise 750 bin civarında seçmen bulunuyor.

referandum6

Barzani'nin tehlikeli referandumu başladı! İlk oylar atıldı... ile ilgili etiketler Kuzey Irak IKBY referandum
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.