Barzani bunu beklemiyordu! Vekillikleri askıya alındı...

IKBY'nin gayrimeşru referandumunda oy kullanan milletvekillerinin isimleri, haklarında işlem yapılması için Federal Mahkeme'ye gönderilecek. Irak Parlamentosu aldığı kararla IKBY milletvekillerinin vekilliğini askıya aldı.

Iraklı milletvekili Methaq el-Hamidi meclis üyelerinden IKYB milletvekillerinin oturumlara katılmalarının yasaklanmasını istedi.

Parlamento'dan yapılan açıklamada, IKBY milletvekillerinin gayrı resmi bir devlet kurmak için yapılan referanduma katılarak yeminlerini bozdukları belirtildi.

İSİMLERİ FEDERAL MAHKEMEYE BİLDİRİLECEK


Irak meclisinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlediği gayrimeşru referandumda oy kullanan milletvekillerinin isimlerini Federal Mahkeme'ye ileteceği bildirildi.

Meclisten yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Hukuk ve Milletvekilleri İşleri Komitesi'nden IKBY'nin gayrimeşru referandumunda oy kullanan Kürt milletvekillerinin isimlerini belirlemesini istedi.

Oy kullandığı tespit edilen milletvekillerinin isimlerinin, haklarında işlem yapılması için Federal Mahkeme'ye gönderileceği belirtildi.

Açıklamada daha fazla bilgi paylaşılmadı.

ERBİL'E DİYALOG ÇAĞRISI

Bu arada Irak Parlamentosu, Erbil yönetimine diyalog çağrısı yaptı. Parlamento açıklamasında "Bağımsızlığı değil, sorunları konuşalım" denildi.

Barzani bunu beklemiyordu! Vekillikleri askıya alındı... ile ilgili etiketler Barzani IKBY ırak parlamentosu kürt milletvekilleri