Bartın'da kırmızı bileklik uygulaması başladı

Bartın'da koronavirüs pozitif vakaların ve temaslılarının takibi için barkodlu beyaz ve kırmızı bileklik uygulamasını başladı. Vakaların takibi ve temaslıların ayırt edilmesi için kullanılan sistemde bu güne kadar 221 kırmızı bileklik takıldı.

Bartın İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında testleri pozitif çıkan ve temaslılarının takibini kolaylaştırmak için barkodlu bileklik uygulamasına geçilmesine karar verdi.

Bartın'da kırmızı bileklik uygulaması başladı

Bileklik işlemi Sağlık Müdürlüğü’nün 10 ekip 60 kişilik filyasyon ekipleri tarafından uygulanmaya başlandı. Ekipler, evde tedavileri devam eden pozitif hastalara kırmızı barkodlu bileklik, temaslılara ise beyaz bileklik taktı. Bilekliklerde bulunan barkod sayesinde hastaların ilaçların izlemi ve tedavi süreci de takip ediliyor. Bartın genelinde şu ana kadar test sonucu pozitif çıkan 221 kişiye kırmızı bileklik, pozitif vakalar ile temaslı olan 287 kişiye de beyaz bileklik takıldı. (DHA)

Bartın'da kırmızı bileklik uygulaması başladı ile ilgili etiketler kırmızı bileklik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.