Bartın Amasra'daki maden faciasıyla ilgili acı gerçeği Bakan Dönmez duyurdu: Patlama anı ile birlikte...

Maden faciası sonrası Bartın Amasra'ya giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlama ile ilgili yürek burkan bir detayı açıkladı. Bakan Dönmez, ""Patlama anı ile birlikte basınç ve sıcaklıkla arkadaşlarımızın bir kısmı hayatını kaybetti. 15 arkadaşımız henüz aranıyor." dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında saat 18:15 sıralarında, ilk belirlemelere göre grizu kaynaklı patlama meydana geldi.

 28 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ, 11 YARALI VAR

AA'nın haberine göre; Patlama sonrası 49 işçi mahsur kalırken, şimdiye kadar 28 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı. Yaralı işçilerden 6'sı ambulans uçaklarla İstanbul'a götürüldü.

 

BAKAN DÖNMEZ: PATLAMA ANI İLE ARKADAŞLARIMIZIN BİR KISMI HAYATLARINI KAYBETTİ

Bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Madende arama kurtarma işi özel tecrübe ve deneyim gerektiren bir iş. Normal diğer arama kurtarma faaliyetlerinden oldukça farklı. Gerek TTK, gerek TKİ sadece ülkemizde değil dünyada da hakikaten başarıyla anılan arama kurtarma ekiplerinden birisidir. Ancak bizim ilk değerlendirmelerimiz şunu gösteriyor. Patlama anıyla birlikte oluşan yüksek basınç ve sıcaklıkla arkadaşlarımızın maalesef bir kısmını olay yerine kaybetmiş olduk. Şu anda 15 arkadaşımız işletmede maden ocağında, aramalar halen devam ediyor. Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yanık var. Yangın söz konusu. Şu anda ekiplerimiz yangın ve orada karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar. O çalışmalar devam ediyor. Arama çalışmasına katılan arkadaşlarımızın da güvenli bir şekilde bu faaliyetleri yürütmesi gerekiyor. O açıdan biraz daha sabırla beklemek durumdayız.

 

 

Bartın Amasra'daki maden faciasıyla ilgili acı gerçeği Bakan Dönmez duyurdu: Patlama anı ile birlikte... ile ilgili etiketler Bartın Amasra Fatih Dönmez patlama Maden Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.