Bartın açıklarında gemi battı

Karadeniz'de etkili olan kötü hava şartları nedeniyle Palau bandıralı bir kuru yük gemisi battı. Bartın'ın İnkumu beldesi açıklarında batan gemiyle ilgili son dakika açıklamasında bulunan Bartın Valisi Sinan Güner, 3 kişinin cansız bedeninin bota alındığını açıkladı. 3 denizciyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. Gemide toplamda 12 mürettebat olduğu öğrenildi.

Gürcistan’ın Poti Limanı’ndan yük alarak Bulgaristan’a giden Palau bandıralı ‘Arvin’ isimli kuru yük gemisi bugün sabah saatlerinde kötü hava şartları nedeniyle Bartın İnkum açıklarına sığındı. Gemi saat 12.20 sularında bir anda batmaya başladı ve ikiye bölündü. Geminin 12 personeli filikalara binmeye çalışırken, bazıları da can yelekleriyle denize atladı.

Geminin battığını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri yönlendirilirken, batan geminin yakınında bulunan gemilerin de kurtarma çalışmalarına katılması istenildi. Ancak şiddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle gemiye yanaşılamadı. Dalgalar, Sahil Güvenlik botunun üzerini aştı.

Bartın açıklarında gemi battı

6 KİŞİ KURTARILDI

Bunun üzerine Deniz Kuvvetleri’nden yardım istendi. Bölgeye Zonguldak’ın Ereğli ilçesinden bir firkateyn hareket etti. Helikopter de istenirken, kötü hava şartları nedeniyle arama çalışmalarına katılamadı. Batan geminin personelinin bulunduğu 2 filika ve denize atlayanların Güzelcehisar sahiline sürüklendiği belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucu 2’si Rus, 10’u Ukrayna uyruklu 12 personelden 6’sı kurtarılırken, ölen 3 kişinin ise cesedi Sahil Güvenlik botuna alındı. 3 kişinin kurtarılması için ise çalışmalar devam ediyor.

Bartın açıklarında gemi battı - Resim : 2

Bölgede kurtarma çalışmalarını takip ederek, ekipleri yönlendiren Bartın Valisi Sinan Güner, batan ‘Arvin’ isimli geminin Palau bandıralı olduğunu açıkladı. Geminin kötü hava şartlarından kaçmak için bölgeye sığındığını belirten Vali Güner, “Limanımıza gelmek üzere hareket etmiş bize beyan edilmiş bir gemi değil. Bu gemi bu kötü hava şartlarından kaçmak için sığınmış. Geminin adı ‘Arvin’, Palau bayraklı. Kalkış limanı Poti Gürcistan. Varış limanı Bulgaristan. Kuru yük gemisi, 114 metreye, 14 metre boyu ve eninde bir gemi” dedi.

Bartın açıklarında gemi battı - Resim : 3

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Bartın'da batan kuru yük gemisini arama-kurtarma çalışmaları için Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir fırkateyn görevlendirildiğini açıkladı.

 

 

 

 

Bartın açıklarında gemi battı ile ilgili etiketler Gemi Bartın Rus Vali mürettebat
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.