Bartholomeos'a 'Ekümenik Patrik' yazılı forma hediye edilmesine büyük tepki: Vatana ihanetle eşdeğer

Lozan'a aykırı olmasına rağmen 'ekümenik' ifadesini kullanmaya çalışan Fener Rum Patriği Bartholomeos'a 'Ekümenik Patrik' yazılı Trabzonspor forması hediye edildi. SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, Bartholomeuos'a verilen formaya 'Ekümenik Patrik' yazdırılmasının vatana ihanet ve Türk düşmanlığı olduğunu belirterek, emperyalistlerin yıllardır 'ekümeniklik' adı altında Patrikhane üzerinden operasyon yaptığını hatırlattı.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'a 'Ekümenik Patrik' yazılı Trabzonspor forması armağan edildi. Patrik Bartholomeuos'a hediye edilen formaya 'Ekümenik Patrik' yazdırılmasının vatana ihanet ve Türk düşmanlığı olduğunu belirten SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, olaya tepki gösterdi.

"Formanın arkasına “Ekümenik Patrik” yazdırmak vatana ihanetle eşdeğerdir. Türk düşmanlığıdır." diyen Bozkurt nedenini sıraladı:

"Ekümeniklik evrensellik anlamına geliyor. Eğer Fener Rum Patriği ekümen sıfatını alırsa Türkiye, Patrikhane'ye müdahale edemez. Patrik ekümen olduktan sonra toprak isteyecek. Asıl amaç da zaten bu. İstanbul'u bir şehir devleti haline getirmek. ürk Ortodoksları, büyük vatansever Papa Eftim liderliğinde bunlarla mücadele etti, Türk Ortodoks Patrikhanesi’ne kurdu. Moskova kilisesi, Sırp Kilisesi, Türk Ortodoks Kilisesi bunları tanımıyor. Kimin evrenseli bu… Amaç Türkiye’ye ve Ortodoks dünyaya operasyon çekmek. Emperyalistler yıllardır “ekümeniklik” adı altında Patrikhane üzerinden operasyon çekiyorlar. Yunanistan bu operasyonun içinde. Patrikhane şimdilerde kafa kaldırıyorsa arkasındaki güce bakmak gerekiyor. Buna kesinlikle izin verilemez. Trabzonlu vatansever çoğunluk ses çıkarmalı."

 

EKÜMENİK NEDİR?

Ekümenik, Fransızca kökenli bir kelimedir ve evrensel, tüm alem anlamlarında kullanılmaktadır. Ekümeniklik ise bir dini ya da herhangi bir birliği daha büyük bir dinle birleştirme ve birlik sağlama amacıyla kullanılan bir kelimedir.

ABD BAŞKANI JOE BIDEN 'EKÜMENİK' İFADESİNDE ISRARCI

ABD Başkanı Joe Biden, Patrik Bartholomeo'yu Beyaz Saray'da ağırlamış, Lozan'a aykırı olduğu halde 'Ekümenik' ifadesini kullanmakta ısrar etmişti.

 

Bartholomeos'a 'Ekümenik Patrik' yazılı forma hediye edilmesine büyük tepki: Vatana ihanetle eşdeğer ile ilgili etiketler Trabzonspor Ceyhun Bozkurt patrik Bartholomeos ekümenik ekümeniklik forma

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.