Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyonluk ihale alan vekil konuştu: "Mansur Yavaş’ı ömrümde iki sefer gördüm"

Barış Yarkadaş'ın Mansur Yavaş'tan usulsüz ihale aldığını iddia ettiği İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, canlı yayına bağlanarak iddialara cevap verdi.

Barış Yarkadaş'ın HDP'lilerin oylarıyla kazanılan belediyelerde İYİ Partililere ihaleler verildiğini anlatması üzerine İYİ Parti, Yarkadaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

 Yarkadaş, tv100'ün gündem belirleyen programı Sağlı Sollu canlı yayınında ihale belgelerini göstererek "Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon liralık ihale alıyor." dedi.

BEDRİ YAŞAR'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ihale ilgili Sağlı Sollu canlı yayınına bağlanarak ihaleyi hakkıyla kazandıklarını projeden artan maliyetler nedeniyle 10 milyon lira da zarar ettiklerini söyledi. Yaşar, parlamentoya girdiği andan itibaren şirketlerden istifa ettiğini dile getirdi.

Yaşar, "Bugün üzerinde durduğumuz Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yayınlanan ihalelere şartlara uyan bütün firmalar girebilir. EKAP’da ilan edilmiş ihaleye herkes girebilir, önündeki belgeye de bakarsa sadece bizim şirketimiz buraya bir konsorsiyumla girmiştir." ifadelerini kullandı.

Yaşar, "İhale 2021 yılında yapıldı ama birim fiyatları 2020 fiyatıyla olduğu için o gün demirin fiyatı 4 liraydı 9 liraya çıktı. İhaleye az sayıda firmanın girmesinin sebebi bu, bu proje 10 milyar lira zarar eden bir projedir." dedi.

Yaşar şunları söyledi:

El altından kıyak geçilmiş hiçbir hali yok ben Mansur Yavaş’ı ömrümde iki sefer gördüm. Bunun dışında Mansur Bey’le başka bir diyaloğumuz yok. KİT komisyonları belediyeleri denetlemez, KİT komisyonunun denetlediği bir kurumun ihalesine mi giriyorum ki hem denetleyip hem ihalesine gireyim. Bu ihale kamuya açık, devlette her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Kamuyla ilgili hangi siteye girse bu ihalenin hangi şartlarla yapıldığını, kimlerin teklif gösterdiğini, nasıl alındığını görebilir. Burada belli olmayan bir hadise yok. Kim ilişkilerini kullanarak ihale alıyorsa Allah onun belasını versin. Buradan lanetliyorum. Kim ikili ilişkilerini kullanarak belediyeden kamudan ihale alıyorsa Allah onun 100 milyon kere belasını versin. Kim bu milletin bir kuruşuna tenezzül ediyorsa, hakkını yiyorsa, yetimin hakkını yiyorsa Allah onun belasını versin. Kim iftira atıyorsun Allah onun da belasını versin."

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyonluk ihale alan vekil konuştu: "Mansur Yavaş’ı ömrümde iki sefer gördüm" ile ilgili etiketler Barış Yarkadaş Mansur Yavaş ihale İYİ Parti CHP Bedri Yaşar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.