Barış Bölükbaşı kimdir?

Türkiye’de en iyi gitar virtüözleri arasında yer alan Barış Bölükbaşı yeni albümü 7 parçadan oluşan ‘Şey’le dijital platformlardaki yerini aldı. Bizde sizler için Barış Bölükbaşı’nın hayatını ve müzik yaşamına yer verdik.

Pop’dan rock’a, jazz’dan klasiklere kadar geniş bir müzik yelpazesine sahip olan Barış Bölükbaşı’nin yeni albümü Şey, iTunes, Spotify ve tüm dijital platformlarda yerini aldı.

‘Sen bir meleksin’ parçasıyla açılan yeni albüm, ülkemizin önemli müzisyenlerinden Erdem Sökmen’in klasik gitarıyla ‘Beni Sever misin’, ‘Dönmemek Çok Zor’, rock tarzında ‘Dik’, gitar solosuyla ön plana çıkan ‘Aşkın Denizinde’, sözlerinde İrfan Alış imzasıyla ‘Yıllar Önce’ şarkılarıyla devam ediyor.

Barış Bölükbaşı Kimdir?

9 Mart 1975 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Barış Bölükbaşı, müzik yaşantısına ortaokul yıllarında başladı. Daha sonrasında lise yıllarında gitarist, şarkıcı ve besteci olma çabasıyla yoluna emin adımlarla devam etti.

Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümünden mezun olan Bölükbaşı, 2006 yılında ‘Alternatif Gitar Etütleri’ adlı ilk kitabını yayınlamıştır. Beraber çalıştığı tüm gruplar ve solistler ile Türkiye’nin hemen hemen her yerinde ve özellikle yurt dışında Amsterdam, Zürih, Londra, Viyana, Kosova, Basel, Kuzey Kıbrıs, Sidney, Melbourne ve Arnavutluk’ta konserler verdi.

Bölükbaşı’nın beraber çalıştığı grup ve şarkıcılar arasında; Kim Bunlar, Kıraç, Luxus, Fenomen, Canay Cengen, Özer Arkun yer almaktadır. Uzun yıllar boyunca Mesam üyesi olan sanatçı; Kim Bunlar, Kıraç, Fenomen ve Canay Cengen’in albümlerinde besteci kimliğiyle de kendini göstermiştir.

Barış Bölükbaşı kimdir?

20 yılı aşkın zamandır müzik serüveninde yer alan Barış Bölükbaşı, yer aldığı albümlerden yurt içi ile yurt dışı konser ve turnelerden kazandığı tecrübelerini solo projesine yansıtarak ‘Keyfimiz Güzel Olsun’ adlı albümünü kariyerinin küçük bir özeti olarak nitelendirdi.

İlk Solo Albüm ‘Keyfimiz Güzel Olsun’

Uzun yıllar boyunca profesyonel müzik dünyasında yer alan gitarist, besteci ve yorumcu olan Barış Bölükbaşı, ‘Keyfimiz Güzel Olsun’ adlı ilk solo albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Albümde 8’i Türkçe, 2’si İngilizce olmak üzere 10 parça yer aldı. Albümün ilk klip çalışması ise ‘In Pictures’ adlı şarkıya çekildi. Albümde yer alan İngilizce şarkıların sözleri hariç, tüm söz, müzik ve düzenlemeleri Barış Bölükbaşı gerçekleştirdi.

2012 senesinde Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Müzikoloji dalında Yüksek Lisans öğrenimine başlayan Bölükbaşı aynı kurumda öğretim elemanı olarak da caz gitar ve popüler müzik düzenlemeleri derslerine katıldı.

İkinci Albüm ‘Mutlu Sonda Kararlıyım’

Bölükbaşı, ‘Mutlu Sonda Kararlıyım’ adlı ikinci albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Albümün yapımcılığını Kıraç üstlenirken ‘İmdat’ isimli parçada da konuk sanatçı olarak yer aldı. Prodüktörlüğünü kendisinin yaptığı albümde tüm müzik ve düzenlemeleri yine Bölükbaşı gerçekletirdi. Albümdeki 3 parçada İrfan Alış, Tevfik Yalçın ve Gülşen Argüç’te söz yazarı olarak yer aldı.

Barış Bölükbaşı kimdir? - Resim : 2

Sahne hayatının yanı sıra akademik alanda da çalışmalarına devam eden Barış Bölükbaşı, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümünde öğretim görevlisi olarak ders verdi. Güncel popüler müzik dünyasında kendine özgü soundu ve müzik anlayışıyla özel bir yer edinen sanatçı bir solukta dinlenen albümüyle de müzik severleri bambaşka bir yolculuğa çıkardı.

Kendi adıyla özdeşleşen mesajlarını ‘Mutlu Sonda Kararlıyım’ başlığı altında toplayan Bölükbaşı yeni şarkıları ve projeleri ile müzik yaşantısına her zaman devam etti. Albümün çıkış parçası olarak ‘Hayat’ı seçerek klibi içinde Alp Kamber’in yönetmenliğinde kamera karşısında yer aldı. Florya’da bulunan 18. yüzyıldan kalma tarihi kibrit fabrikasında gerçekleşen klip çekimlerinde Barış Bölükbaşı’nın göz dolduran performansı ile büyüleyici atmosfer görülmeye değerdi.

Barış Bölükbaşı Diskografi

1998: Dağlar Kızı Reyhan / Atabarı
1999: Ve / Kim Bunlar
2003: Cemiyette Pişiyoruz / Flört
2004: Kayıp Şehir / Kıraç
2007: Benim Yolum / Kıraç
2010: Keyfimiz Güzel Olsun
2021: Şey

Ulaşabileceğiniz Yerler

iTunes 
Spotify
YouTube 
YouTube Music 
Deezer
Facebook
Twitter
Instagram

Barış Bölükbaşı kimdir? ile ilgili etiketler barış bölükbaşı şey
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.