Barış Alper Yılmaz'ın keşfedilme hikayesi... Rize'deki altyapı hocası anlatıyor

Fatih Terim'in yeni prenslerinde Barış Alper Yılmaz'ın keşfedilme hikayesi ilgi çekici... Bu yaz Keçiörengücü'nden Galatasaray'a 1.5 milyon euro bonservisle transfer edilen ve Randers maçındaki performansıyla kalitesini gösteren 21 yaşındaki futbolcunun Rize'deki altyapı hocası konuştu.

Galatasaray'ın Randers'le oynadığı UEFA Avrupa Lig'i play-off rövanş maçına damga vuran Barış Alper Yılmaz'ın keşfedilme hikayesi ortaya çıktı. 21 yaşındaki futbolcu, hocalarının ısrarı olmasa ve şansı yaver gitmese bugün kimsenin tanımadığı, alt liglerde top koşturan isimsiz bir futbolcu olacaktı.

Sarı-Kırmızılılar, Danimarka takımı karşısında ilk yarıyı 1-0 geride tamamlamıştı. Bu skorla onlar tur atlayacaktı. Fatih Terim 2. yarıya Barış'la başladı. Müthiş oynayan yeni transfer, Galatasaray'ın geri dönüşünün mimarı oldu. Maçın ardından Terim, genç oyuncusu hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

RİZE EKİBİ YETİŞME BEDELİNDEN VAZGEÇTİ

Yaklaşık 7 yıl Rize Özel İdarespor’da futbol oynayan Barış Alper Yılmaz, hocası tarafından yeteneği fark edildikten sonra rica üzerine Ankara Demirspor’a gönderildi. Hatta Rize Özel İdarespor, Ankara Demirspor’un Yılmaz’ı alması için yetiştirme bedeli olan 1 milyon TL'den vazgeçti. Buradan Keçiörengücü'ne transfer olan oyuncu gösterdiği performansla G.Saray'a transfer oldu.

Barış Alper Yılmaz'ın, ilk lisansını çıkardığı Rize Özel İdarespor’un Koordinatörü Süleyman Baş, İHA'ya konuştu. Genç yeteneğin Rize’de fark edilmediğini bu nedenle rica minnet üzerine başka takıma gönderildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Oyuncu şimdi Galatasaray ile gündeme geldi. Genç yetenekleri görmek gerekiyor. BAL'da çok yetenekli oyuncular var. Bizde de çok yetenekli oyuncular var. Barış Alper Yılmaz ben göreve başlamadan önce 7 yıl Özel İdarespor’un sporcusuydu. İşte bu oyuncu Rize’den çıktı. Burada onu hiç kimse göremedi. Acı bir durum Ankara Demirspor’a gitti. Ali Saklangıç hocamız onu rica minnet ile gönderdi. Türkiye’nin bir çok yerinden takıma oyuncular gidiyor. 17 yaşında oraya gitti, üstüne koya koya Galatasaray’a gitti ve orada gündem oldu."

BAL'DA ÇOK BARIŞ YILMAZ VAR

"Bu tür oyuncular BAL’da da Rize'mizde de fazla. Sadece görmek isteyen bunları görebiliyor. Sadece görmesini bilen bu oyuncuları görebiliyor. Türk futbolunun kurtuluşu da buralarda. Maalesef inanılmaz borç batağında kulüplerimiz. Bakıyorsunuz 2. Lig, 3. Lig kulüplerinde bile aklın almayacağı rakamlar dönüyor. BAL'da bile dönüyor. O yüzden bence artık alt yapıya, BAL'daki futbolculara fazla şans verip Türk futboluna kazandırmamız gerekiyor. Bizim amacımız da bu” dedi.

Barış Alper Yılmaz'ın keşfedilme hikayesi... Rize'deki altyapı hocası anlatıyor

Barış Alper Yılmaz'ın keşfedilme hikayesi... Rize'deki altyapı hocası anlatıyor ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim Barış Alper Yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.