Barcelona 'Takımın geleceği' olarak gördüğü Frenkie de Jong'u gözden çıkardı

Sezon başından bu yana oynadığı futbolla büyük hayal kırıklığına neden olan Şampiyonlar Ligi'nde 20 yıl sonra ilk kez gruptan çıkamayan ve büyük bir mali borcun içinde olan Barcelona birçok oyuncusuyla yolları ayrımaya hazırlanıyor. Gönderilmesi muhtemel isimler listesinin tepesinde Coutinho, Umtiti, Luuk de Jong, Dest gibi isimler bulunurken ortaya çıkan son isim dikkat çekti.

Barcelona'da Xavi Hernandez döneminde radikal kararlar peş peşe geliyor... İspanya'nın Marca gazetesi, Hollandalı orta saha Frenkie de Jong'un transfer listesinde olduğunu iddia etti...

Ajax'ta oynadığı muhteşem futbolun ardından 2019'da 75 milyon lira bonservisle transfer edilen ve 'takımın geleceği' olarak görülen Frenkie de Jong'un da adı transfer listesinde geçiyor. Marca'da yer alan habere göre, Hollandalı genç yıldızın sezon sonunda takımdan ayrılması bekleniyor.

Barça yönetimi geçen sezondan itibaren performansı oldukça istikrarsız olan ve beklentilerin altında kalan genç yıldızdan yüksek bir bonservis bedeli elde etmeyi hedefliyor. Frenkie de Jong için bazı büyük kulüplerin kesenin ağzını açması beklenirken, bu takımların başında Juventus olduğu belirtiliyor.

YÜKSEK MALİYETTEN KURTULMAK İSTİYORLAR

Büyük bir mali krizin içinde bulunan Barcelona, La Liga'nın finansal kuralları nedeniyle Messi ile sözleşme yenileyememiş ve takımdan ayrılarak PSG'ye gitmesine seyirci kalmıştı.

Katalan ekibi özellikle sözleşmesi sona eren oyunculara yönelirken oynanan futbol beklentileri karşılamadı. Katalan ekibinde yönetim maaş bütçesini de aşağı çekerek yüksek maliyetli oyuncuların bazılarıyla yolları ayırmayı amaçlıyor.

Yönetim, bu amaçla Hollandalı yıldızı de Jong'un da takımdan ayrılmasına onay verdiği öğrenildi. Yıllık maliyetinin 30 milyon euroyu bulduğu de Jong'dan beklentiler ölçüsünde yararlanamayan Barcelona, genç yıldızdan yüksek bir bonservis bedeli elde etmek istiyor. Hollandalı yıldızın da yönetimin bu önerisine sıcak baktığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Barcelona 'Takımın geleceği' olarak gördüğü Frenkie de Jong'u gözden çıkardı ile ilgili etiketler Barcelona La Liga frenkie de jong Xavi Hernandez
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.