Atletico Madrid, Camp Nou'dan çıkmayı başardı

La Liga'da en son 2013-14 sezonunda şampiyon olan Atletico Madrid, 35. haftada Barcelona'yla deplasmanda şampiyonluk maçına çıktı. Simeone'nin öğrenciler Camp Nou'da 0-0 berabere kalarak liderliğini korudu... Kalan 4 haftada 12 puan toplaması halinde şampiyon olacak olan Barça ise yine fırsat tepti.

La Liga'nın 35. haftasında Barcelona ile Atletico Madrid 0-0 berabere kaldı. Zirvede puan farkını bir ara 12'ye kadar yükselten ancak üst üste kayıpların önüne geçemeyen Atleti, Camp Nou'ya 76 puanla ve 2 puan önde gelmişti. "Madrid geçilmez"i oynayan Diego Simeone'nin takımı bitime 3 maç kala liderliği kaptırmadı.

Real Madrid'le puan farkını maç fazlasıyla 3'e yükselten Atletico, ezeli rakibinin yarın Sevilla ile oynayacağı maçtan çıkacak sonuca göre koltuğu devredebilir. Real Madrid yarın puan kaybı yaşarsa, son 3 maçının 2'sini evinde oynayacak olan Simeone'nin takımı 7 sezon sonra zaferi ilan edebilir.

Ronald Koeman'la ilk sezonunu geçiren Barcelona, evinde oynadığı son maçta Granada'ya 1-2 mağlup olarak fırat tepmişti. Geçen hafta Valencia'yı deplasmanda 2-3 yenerek yara saran Katalanlar, ligin ilk yarısında 1-0 mağlup olduğu rakibini bu kez mağlup edip kontrolü ele geçirmek istiyordu ancak bu fırsatı da kullanamadılar. Kırmızı kart cezalısı olan Hollandalı teknik adam kritik maçta kulübede yer alamadı.

Geçen hafta Elche'yi deplasmanda 0-1 mağlup eden Diego Simeone'nin takımı ise rakibin 90. dakikada penaltı kaçırmasıyla büyük sevinç yaşamıştı. Bu hafta da istediği sonucu elde eden Atleti, yarınki Real Madrid-Sevilla maçını bekliyor.

Atletico Madrid, Camp Nou'dan çıkmayı başardı

Atletico Madrid, Camp Nou'dan çıkmayı başardı ile ilgili etiketler Barcelona Atletico Madrid La Liga Diego Simeone Lionel Messi Luis Suarez
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.