Barbaros Şansal için istenen ceza belli oldu

Modacı Barbaros Şansal için istenen ceza belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Barbaros Şansal hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Peki kimdir Barbaros Şansal?

Barbaros Şansal sosyal medya paylaşımları nedeniyle KKTC'den sınırdışı edilmiş ve Türkiye'ye dönüşünde gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Modacı Barbaros Şansal hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Barbaros Şansal: 2017 hepinize girdi, mutlu yıllar! VİDEO

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Savcısı Umut Tepe tarafından hazırlanan iddianamede, Barboros Şansal'ın, "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi. İddianamade Şansal'ın attığı tweetler delil olarak yer aldı.

"HİCİV OLARAK PAYLAŞTIM DEMİŞTİ"

İddianamede Şansal'ın yılbaşı gecesi sosyal medyadaki paylaşımları ve internet üzerinden yayınlanan video üzerine soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Barboros Şansal'ın ifadesine Terziyamağı isimli Twitter hesabının dışında başka bir hesabının bulunmadığı,Reina saldırısından sonra 03.00'da attığı tweetin amacının "3 farkı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkin olduğunu, kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır" dediği belirtildi. Yine ifadesinde sorulan video paylaşımına ilişkin ise, 00.13 sıralarında yeni yıl mesajı olarak paylaştığını belirterek "19 Ekim 2015'te Reportare isimli internet sitesinde bir röportaj vermiştim. Bu röportajın başlığı da '.... boğul Türkiye' idi. Videoda bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerler tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. 1 Ocak 2017'den sonra hiçbir iletişim aracım yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum" dediği belirtildi.

barbaros-ansal_341101

BARBOROS ŞANSAL KİMDİR?

Barboros şansal 1957 yılında Ankara'da doğdu. Şansal, Şişli Özel Dost İlkokulu, Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu, Site Koleji, İstanbul Alman Lisesi, İzmir Fatih Koleji, İstanbul Vefa Lisesi, İstanbul Maltepe Lisesi, İstanbul Fenerbahçe Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'nde eğitim görmüş, eğitimini Londra'da tamamlamıştır.

Barboros Şansal Modacı kişiliğinin yanında LGBT hakları savunuculuğu ve savaş karşıtı kişiliğiyle bilinir. Habertürk'te "Toplu iğne" ve Skytürk'te "Çengel iğne " isimli programları yaptı. "3. SINIF HAMUR KAĞIDA MÜREKKEBİ HAYATLAR" isimli bir kitap yazdı. Ayrıca Matthew Frederick ve Alfredo Cabrera adlı yazarların yazdığı "Moda okulunda öğrendiğim 101 şey" isimli kitabı türkçeye çevirip yayınladı. Marmara üniversitesi ve Ankara Başkent Üniversitesinde "Moda tarihi" dersleri verdi.

Barbaros Şansal için istenen ceza belli oldu ile ilgili etiketler Barbaros Şansal modacı barbaros şansal barbaros şansal dava barbaros şansal kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş'ın Ali Çelikkıran'a yerde tekme attığı görüntüler ortaya çıktı!

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği derbinin ardından arbede yaşandı. Yaşanan arbedede Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'ın Galatasaray Stat İşletme Direktörü Ali Çelikkıran'ı yerde tekmelediği görüntüler ortaya çıktı.