Bankacılık krizi yeni krizleri doğuracak

ABD’de, iflas ederek bankacılık krizini başlatan Silicon Valley Bank'in (SVB) tüm kredi ve mevduatları, ABD merkezli First Citizens banka satıldı. 1980'lerden bu yana teknoloji sektörüne önemli miktarlarda kredi sağlayan SVB, 2008'den bu yana batan en büyük ABD bankası olurken bu batışın dünyada finansal krize yol açacağına dair yorumlar gelmeye başladı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Avustralya merkezli, çok uluslu bir banka olan Australia and New Zealand Banking Group'un (ANZ) CEO'su Shayne Elliot, bankacılık krizinin, küresel mali bir krizi tetikleme potansiyeline sahip olduğu açıklamasını yaptı.

Bankacılık krizi yeni krizleri doğuracak

Australia and New Zealand Banking Group (ANZ) CEO'su Shayne Elliot, aralarında Credit Suisse gibi dev bankalarında yer aldığı ve Amerika'da Silicon Valley Bank'ın iflasıyla başlayan küresel bankacılık sistemindeki son krizin, küresel bir mali krizi tetikleme potansiyeline sahip olduğunu, ancak 2008'dekine benzer bir krizin yaşanabileceğine yönelik bir beklentiye sahip olmak için erken olduğunu söyledi. 

Dünyanın dört bir yanındaki yetkililer, ABD'de Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın iflas etmesi ve Credit Suisse'in acil bir şekilde devralınmasının ardından bankalarda yaşanan son kargaşanın yansımaları konusunda yüksek alarm durumunda.

CEO Shayne Elliott, yaptığı bir röportajda, "Bazıları için bu bir kriz, ama bu bir finansal kriz mi, kim bilir? Olma potansiyeli var mı? Evet" dedi.

Bankacılık krizi yeni krizleri doğuracak ile ilgili etiketler ekonomi ABD iflas
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.