Bank of America, Türkiye için 2022 enflasyonu öngörülerini paylaştı

Bank of America, yayınladığı raporda Türkiye’de enflasyonun 2022 yılında ortalama yüzde 52,6 olacağı, yıl sonunda ise yüzde 40 seviyesinde gerçekleşeceği tahmininde bulundu.

Türkiye'de enflasyonun 2022'deki seyri hakkında rapor yayınlayan Bank of America (BofA), Türkiye’nin zor zamanlarda daha önce birçok kez ortodoks politikalara başvurduğunu ancak şimdiki karar alıcıların ortodoks politikalara dönülmeyeceğini açıkça ifade ettiklerini belirtirken, “Ortodoks politikalara dönülmeden politika hedeflerine ulaşılmasının çok zorlu olacağını düşünüyoruz.” kanaatini paylaştı.

Türkiye’de enflasyonun 2022 yılında ortalama yüzde 52,6 olarak öngördüklerini, yıl sonu ise yüzde 40 seviyesini beklediklerini aktaran BofA enflasyonu düşürmek için girdi fiyatlarını düşürecek mali önlemlerin ve KDV indirimlerinin gelebileceği değerlendirmesini yaptı.

Artan kur ve enflasyondan dolayı reel sektörün finansman ihtiyacının önemli derecede arttığını ifade eden kuruluş, politika faizindeki düşüşe rağmen bankaların faiz oranlarını artırdığına vurgu yaptı.

Türk lirasındaki likidite sıkışıklığına çare olarak kredi garanti fonu ve kamu bankalarına sermaye enjeksiyonu yöntemlerinin izlenebileceğini belirten BofA, bu yöntemlerin Türk lirasındaki değer kaybını artırabileceğini kaydetti.

Bank of America, Türkiye için 2022 enflasyonu öngörülerini paylaştı ile ilgili etiketler enflasyon Bank of America
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.