Baltık'taki Polonya F-16'larına ilk kez Alpha Scrambled acil çağrısı!

Rusya'nın tüm NATO sınırları adeta saatli bir bombaya dönüşmüş durumda. Karadeniz'de kovalanan İngiliz savaş gemileri ve neredeyse her hafta aynı semalarda ABD'nin casus uçaklarına engelleme yapan Rus avcı uçaklarına şimdi de Baltık eklendi. Bu kez de NATO'ya bağlı savaş uçakları, Baltık Denizi üzerinde Rus askeri uçağı IL-20'ye önleme yaptı.

NATO, Rus askeri uçağına önleme yaptı.

LİTVANYA'DA GÖREV YAPAN 2 POLONYA F-16'SI HAVALANDI

NATO Havacılık Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Baltık Hava Polisliği görevi kapsamında Litvanya'daki Siauliai Hava Üssü'nde görev yapan 2 Polonya F-16 uçağının dün Rusya’ya ait IL-20 tipi askeri uçağına önleme yaptığı bildirildi.

RUS UÇAĞI, HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ İLE İLETİŞİM KURMADI

Açıklamada, NATO radarlarının bölgede daha önce uçuş planı vermeyen bir uçak tespit ettiği, söz konusu uçağın Baltık Denizi üzerindeki yoğun hava sahasındaki uçuşu esnasında hava trafik kontrolörü ile de iletişim kurmaması üzerine uçağa müdahale kararı alındığı belirtildi.

Baltık Hava Polisliği görevi kapsamında o esnada bölgede eğitim uçuşu yapmakta olan 2 Polonya F-16 uçağına müdahale emri verildiği aktarılan açıklamada, Polonya F-16'larının Rusya'ya ait askeri uçağa önleme yaptığı belirtildi.

'ALPHA - SCRAMBLED ACİL ÇAĞRISI' BİR İLKTİ

Polonyalı Yarbay Pawel Stajniak yaptığı açıklamada, söz konusu "Alpha-Scrambled" acil çağrısının Polonyalı askeri birim için bir ilk olduğunu belirterek, bu durumun kendileri için NATO prosedürlerindeki birliğin, alt birimin operasyonel hazırlığının ve onun diğer NATO bileşenleriyle işbirliğinin teyidi açısından büyük bir fırsat olduğunu aktardı.

Stajniak, Polonya F-16'larının görevlerini Baltık Hava Polisliği ilkeleri ile diğer mevzuata uygun şekilde başarıyla tamamladıklarını bildirdi.

 

Baltık'taki Polonya F-16'larına ilk kez Alpha Scrambled acil çağrısı! ile ilgili etiketler Rusya Polonya Litvanya uçak f-16 baltık IL-20
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.