Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu! Zekai Kafaoğlu kimdir?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un istifası sonrasında Cuma günü yapılan temayül yoklamasının ardından AK Parti Balıkesir İl Teşkilatı yönetimi, bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Toplantıda AK Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun gösterilmesi kararı çıktı.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti adayı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu seçildi. Peki, Zekai Kafaoğlu kimdir? Balıkesir Belediye Başkanı kim oldu? Detaylar haberimizde...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu seçildi. AK Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifasını açıklaması sonrasında AK Parti'nin belediye başkan adayı olarak Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu gösterilmişti. Peki, Zekai Kafaoğlu kimdir? Balıkesir Belediye Başkanı kim oldu? Detaylar haberimizde...

zaekai_kafaoAlu

ZEKAİ KAFAOĞLU KİMDİR?

Zekai Kafaoğlu, 1961 yılında Balıkesir’in Gökçeyazı beldesinde doğdu. İlk ve ortaokulu burada tamamlayan Kafaoğlu, lise eğitimini Balıkesir İmam Hatip Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan ve kamu hastanelerinde diş hekimi olarak görev yapan Kafaoğlu, Sağlık Bakanlığı Bakan Müşavirliğinden sonra Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kurucu Başhekimliği görevinde bulundu. Refah Partisi'nde İl Müfettişliği, Fazilet Partisi’nde İl Başkanlığı yapan Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi. Kafaoğlu, 1999 yılında Fazilet Partisi, 2002 ve 2007 yıllarında AK Parti’den milletvekili adayı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçiminde AK Parti’den Altıeylül Belediye Başkanı seçildi. Zekai Kafaoğlu, evli, 3 çocuk babası ve 1 torun sahibidir.

belediye_baskanA

BALIKESİR HAKKINDA

Balıkesir il oluşundan dolayı ilçelerden meydana gelmektedir. 2014 itibarıyla Balıkesir'in 20 ilçesi vardır. Bugünkü Çanakkale ilinin Yenice ilçesinin topraklarının bir kısmına tekabül eden Avunya bölgesi, 1936 yılından önce Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı bir bucaktır. Burası 1936 yılında Çanakkale'ye verilmiştir. Balıkesir, 2014 Türkiye yerel seçimlerinin ardından büyükşehir olmuştur. Daha önce 24 Ekim 1997 tarih ve 2/921 sayı ile TBMM'ye Balıkesir şehrine Büyükşehir statüsü verilmesi ve Balıkesir ilçesine bağlı Bahçelievler, Adnan Menderes ve Oruçgazi adlı üç ilçenin kurulması hakkında kanun teklifi verilmiştir. 11 Ocak 1952 tarihinde de Bandırma ilçesi, il olmak istemiştir. Fakat Altıeylül ve Karesi ilçeleri kurulmuş ve Bandırma il olması uygun görülmeyerek büyükşehirde kalmıştır.

zekai_bey

BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANI BELLİ OLDU

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ahmet Edip Uğur'un istifasıyla boşalan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti adayı olarak Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu aday gösterdiklerini açıkladı.

Kaya, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşmada, tarih ve turizm şehri Balıkesir'e AK Parti ailesi olarak önem verdiklerini söyledi.

"Balıkesir'de şu ana kadar 23 milyar liralık yatırım yapıldı"
AK Parti döneminde Balıkesir'de şu ana kadar 23 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini belirten Kaya, bu yatırımların daha güçlü bir Balıkesir olması ve inşası için yapıldığını vurguladı.

Vatandaşların AK Parti'den değişim istediğine dikkati çeken Erol Kaya, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın bu taleplerini dikkate alarak AK Parti ailesi olarak belediyelerde önemli reformları 2002'den beri yapan bir partiyiz. İnşallah 2019'da yeni reformlarla bu toplumun önüne çıkmak istiyoruz. Belediye başkanlarımızın şehre ve kurumlara dönük sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerini biz kontrol ediyoruz. Aynı zamanda belediye başkanlarımızın hukukunu korumaya çalışıyoruz. Onları birkaç tane yalancı ve iftiracıya yedirmeyeceğimiz gibi birçok doğru insanın ifadelerini de ihmal etmediğimizin altını çizeyim. Balıkesir'de yaptığımız temayüller ve bu temayüllerin değerlendirilmesi ve nihayetinde de dün Sayın Cumhurbaşkanımızın arzı sonucunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti adayı olarak Altıeylül Belediye Başkanı Sayın Zekai Kafaoğlu'nu aday olarak göstermeye karar vermiş bulunmaktayız. Rabbim hayırlı ve mübarek eylesin."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu! Zekai Kafaoğlu kimdir? ile ilgili etiketler Balıkesir Belediye Başkanı AK Parti zekai kafaoğlu kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.