Balık Dolunayı... Hassas, Satürnyen ve Mavi :)  

Astrolog Hande Güç Onur yazdı

Merhaba sevgili okurlar;

 

31 Ağustos 2023 günü Türkiye saati ile 04.35'de, Balık burcunun 7 derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek. Bir ay içinde 2. dolunay olacağı için "Mavi Dolumay" olarak adlandırılan bir özellikte. .Dolunaylarda konu ve kavramlar netleşirken, sonuç alma, çözümlenme, sonlandırma, tamamlanma gibi temalar getiriyor hayatlarımıza. Artık biliyorsunuz ki dolunaylarda Güneş ve Ay net karşıt konumlanmış oluyorlar ve aralarında gerilimli bir açı yer alıyor. Ay Balık'ta Güneş de Başak burcunun 7 derecesinde. Ve bu nedenle diyoruz ki dolunaylar gergin enerjiler taşırlar. Önemli işler, seyahtler, kararlar bu günlere imkan oldukça denk getirilmemelidir. Dolunayın ışığı görünmeyeni görünür, çözümsüzlükleri çözümlenir hale getirebilir. Konular olgunlaşmış ve belirginleşmiştir artık. Dolunayları sakin, dingin kendi enerjimizde kalarak geçirmek anlamlı olacaktır. Bu dolunayın en önemli özelliği ise Satürn ile kavuşum halinde gerçekleşeserek duygusal koşulları bir tık daha güçleştiriyor olması. Satürn ise Fomalhaut kraliyet sabit yıldızı ile kavuşum halinde, ilahi adaleti dağıtmak, bazı biletleri kesmek üzere nöbette. Bu nedenle önemli konu ve gündemler getirecektir hayatlarımıza ve bazı hesaplaşmalar yaşatacak, hakedene neyi hak ettiyse dağıtacak, gerektiğinde de bedel ödettirebilecektir.

 

Tabiki Balık burcunda bir dolunay sprituel, romantik, duygusal temalar da içerecektir. Değişken ve su grubunda bir burç olan Balıkta gerçekleşmesi su gruplarındaki diğer burçlar olan Akrep ve Yengeçlere iyi, ama diğer değişkenler, Başak, ikizler ve Yaylara biraz sert etkilerle gelebilecek. Özellikle 2-12 derece arasında ışıkları (Ay-Güneş), yükseleni veya kişisel gezegenleri (Merkür-Venüs-Mars) olanlara... Ama etki aldıkları alanlarda kafaları eskisinden daha net olacak.

 

Anın yükseleni Aslan Burcunda; göz önündeki liderler, sanatçılar, çocuklar, eğlence algımız, spekülatif para piyasaları, lüks olan yapılar yine gündemimizde olacak, tıpkı 15 gün önceki yeniaydaki gibi... Dolunay da önümüdeki 15 günlük süreci etkisi altına alacak. MC. ise Boğada; para piyasaları bankalar, konfor alanlarımıza odaklıyız. Zaten an haritasında da 2-8 hattında bir Dolunay yaşayacağız. Para, maddi değerler, başkaları ile paylaşımda olduğumuz kaynaklarla ilgili evler bunlar. 8. ev Akrep'in doğal evi olarak krizli dönüşümler ve derin korkularımızla da ilgilidir. Ekonomi ve para piyasaları direkt etki alırken özellikle bankacılık, krediler, primler, ödemeler, emeklilikle-sigorta-eyt gibi konularda bir takım gecikme, öteleme ve kısıtlamalar getirilebileceğini, bu alanlarda bir takım düzenleme ve yapılandırma süreçlerinin yaşanabileceğini öngörebiliriz. Bir diğer önemli nokta ise Retro Venüs Aslanın yükselende, Boğadaki Jüpiterin ise MC de konumlanmış olup kare pozisyonda olmaları. Jüpiter aynı zamanda dolunayın yöneticisi. Bu zorlu görünüm de özellikle finansal konularda sıkıntılar yaşanabileceği vurgusunu pekiştiriyor. Abartılı kararlardan kaçınılması gereken ama dengelerin de zor kurulabileceği   bir dolunay olduğunu söylememiz gerekli. Gerek ilişkiler, gerek finansal konularda dengede kalmaya çalışmalıyız.

 Balık Dolunayı... Hassas, Satürnyen ve Mavi :)   

 

Güneşin de Satürn ile karşıt açıda olması otorite figürleriyle ilgili sıkıntıların yanı sıra, kişiliğimiz, yaşam enerjimiz üzernde de baskılama yaratabilecek. Ay ile de kavuşum halimde oluşu duygusal beslenmeyi engelleyebilecek. Daha ciddi, daha soğuk, sorumlulukların arttığı, zorlayıcı bir yapı verirken bizlere, biraz depresif, melankolik, içe dönük, karamsar bir enerji de yaratabilecek. Dolunayların ruhsal, bedensel ve zihinsel anlamda üzerimizde zaten zorlayıcı etkileri her zaman vardır ve enerji gergin çalışır. Ama Satürn kavuşumlu bir Dolunay Satürnün sert yapısını da olduğu gibi aktarıyor olacaktır kolektif enerji alanına ve yaşamlarımıza ...

 

Fiziksel olarak da ayaklar, bilek ile  ilgili sorunlar, bu bölgelerde kemik kırılmaları vb. rahatsızlıklara yine özellikle değişken burçlar açık olacaklar o nedenle lütfen dikkatli olun. Acele, kontrolsüz, dikkatsiz ve zorlayıvcı harektlerden kaçının. Ödem, şişlik, uykusuzluk, huzursuzluk, baş agrıları ise klasik Dolunay semptomlarından ve bazılarımızı etkileyebilecek. Bu dolunayda bir kısmımız ise fazla uykuya düşkün, uyusa da uykusunu alamamış modda, kafalar sisli gezebilecek :)

 

Balık kollektif alan, maneviyat, ruhsallık, inançlar, dini ve sezgisel konularla alakalıdır. Dolayısıyla sezgiler ve kolektif ile bağlantı güçlü çalışabilir Balık dolunaylarında. Balık astrolojide 12. evin burcudur ve 12. ev hastaneler, hapihaneler, yardım kuruluşları, gizli düşmanlıklar ile de bağlantılıdır; tüm bu yapılarla ilgili de gündemler oluşabilecektir. İlham, yaratıcılık, empati artabilir. Gölgesi ile kurban olma, aşırı fedakarlık çalıştırabilir. Ezilen topluluklar, hakkı yenmiş gruplarla ilgili olaylar söz konusu olabilir.

 

Satürn Fomalhaut, Güneş ise Thuban yıldızındayken manevi çalışmalar, dualar, meditasyonlar fayda getirecektir.  Satürn Fomalhaut kavuşumu manevi yeteneklerini kendi menfaati ve çıkarlarına yönelik, topluma zarar verecek şekilde kullananlara da bedel ödetecek bir yıldızdır ve bu dolunay bu anlamda da sert çalışıyor olacak. Tarikat vb. yapılarla, liderleri ve yaptıklarıyla ilgili gündemler oluşabilir anlayacağınız. Hastalara, muhtaçlara yardım etmek, zıyaret etmek, hayvanları beslemek enerjiyi sağaltır. Dua etmek, içe dönmek, farkındalık geliştirmek, derinleşmek bazılarımız için iyileşme getirecektir. Merkür de Başak burcunda retro iken zihnimiz de geçmiş odaklı çalışıyor, daha fazla sorgulayıcı ve detaycı bir yapıda. Tüm bu etkilerin şifalanması adına bu dönem bilinçaltı çalışmaları, meditasyonlar, terapi gibi araçlar da değerlendirilebilir. 8. evde bir Balık Dolunayı bu anlamda da gündemler getirebilecektir zaten sizlere. Blokajların arındırılması ve bunun için gerekli süreç ve nedenleri önünüze dökebilir. Bunlar biraz sarsıcı ve zorlayıcı olabilecektir. Kendimizi eğlendirebilmek adına abartılı yollar secmek yerine yarayı kabul edip şifalandırmaya çalışmak bu Dolunayı en doğru şekilde çalıştırma biçimi olacaktır.

 Balık Dolunayı... Hassas, Satürnyen ve Mavi :)    - Resim : 2

Venüs retrosuna eklenmiş bir de Merkür retromuz var anda dediğim gibi. Daha da sorgular yapımızın yanısıra, retronun getirdiği iletişimsel sorunlar da mevcut enerjinin üzerine eklenmiş oluyor. Başak burcunda retro yapması mental yorgunluğu zaten arttırıyor. Güneşin de Başak'ta oluşu irdeleyen, detaycı enerji baskınlaştırıyor. Ama Merkür hem Uranüs hem de Jüpiter ile uyumlu açılarda. Bu da bize gökyüzünün, yarım kalmış işleri, projeleri, eğitimleri hatta zihnimizin içini farklı yollar deneyerek, yenilikçi yöntem ve bakış açıları ile tamamlamamız adına fırsatlar vereceğini gösteriyor. Özellikle toprak grubunda yer alan, Boğa ve Başaklar bu etkiden güzel faydalanabilecekler. Oğlaklar da etki alacak ama onlar için bir tık daha zorlayıcı ve köklü olabilecek bu değişimler. Sıkıntı yaşadığınız alanlarda sizler için yeni bir dönem başlıyor diyebiliriz. Daha sağlam, daha düzenli alanlar açacaksınız yaşamlarınızda geçmişi de şifalandırarak. Tabi yeni başlangıçlar bu Dolunayda çok tavsiye edemem ama bazı tamamlanmalar sizlerde şifalandırıcı ve yol açıcı olacak. Önümüzdeki yenıay sonrası hilal dönemi de belki sizler adına yeni adımları destekleyecek. Süreçlerin level atladığına tanıklık edebileceksiniz. İrade ve değişim gücü sizlerle kısacası...

 Balık Dolunayı... Hassas, Satürnyen ve Mavi :)    - Resim : 3

Dolunay aynı zamanda size zarar veren bazı bağımlılıklardan kurtulmak adına da şifalandırıcı etkiler barındırıyor. Akışı iyi gözlemlerseniz yolunuza çıkan önemli seçenekler, işaretler taşıyabilir bu dolunay, hakedişleriniz doğrultusunda... Pek tabi dolunaylarda tabiat olayları artış gösterir bu etkiyi de hissedeceğiz yine muhtemelen. Sular ve sulardan gelecek zararlara bu nedenle temkinli yaklaşmakta fayda var.

 

Detaycı, irdeleyen, sorgulayan yapıda, azim ve irade ile sabırla yol aldığınız konularda çözümler sunan, duygusal anlamda dengeye gelmemizi isteyen, bizi hayatın gerçekleriyle, kendi gerçeklerimizle yüzleştirecek bu dolunayı şifalanmak adına en iyi şekilde kullanırız dilerim... Bu bir çeşit uyanıştır aslına bakarsanız :)

 Balık Dolunayı... Hassas, Satürnyen ve Mavi :)    - Resim : 4

Olası tüm güzellikler hayatınıza aksın, sizin ve bütünün hayrına ...

Sevgilerimle.

Diğer Yazıları