Balat'ta 'Çukur' turizmi başladı!

Show TV ekranlarının sevilen dizisi Çukur'un çekildiği İstanbul’un en eski semtlerinden olan Balat, ziyaretçi akınına uğruyor. Yaşanan yoğun ilgi semt esnafının yüzünü güldürdü.

Rengarenk evleri ve tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin popüler gezi mekanlarından biri olan Fener Balat'ta artık 'Çukur' turizmi yaşanıyor.

Habertürk'ün haberine göre 'Çukur', Balat'a adeta turizm dopingi yaptı. Dizi hayranları esnafın satışlarını yüzde 50 artırdı. Dizi karakterlerinin adını taşıyan kıraathaneler ve 'Çukur'un müziklerinin çaldığı sete yakın kafeler de dolup taşıyor.

Balat'ta 'Çukur' turizmi başladı!

TURLAR DÜZENLENİYOR!

Balat'a gelenlerin semt sakinlerine sordukları ilk soru ''Çukur nerede çekiliyor?'' olurken bazı rehberler 'Çukur' turu düzenleyerek talebe cevap veriyor.

Balat'ta 'Çukur' turizmi başladı! - Resim : 2

FOTOĞRAF KUYRUĞU OLUŞUYOR

Dizide kullanılan mekanlarda, duvar yazıları önünde ve 'Çukur' dövmesinin olduğu alanlarda fotoğraf çektirmek için özellikle hafta sonları kuyruklar oluşuyor.

Semte ve dizinin çekildiği mekanlara olan ilgi esnafın da yüzünü güldürüyor. 'Çukur' tespihleri, 'Çukur' dövmeli tişörtler de yok satıyor.

Balat'ta 'Çukur' turizmi başladı! - Resim : 3

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Dizinin oyuncularının fotoğraflarının bulunduğu nohut-pilavcılar büyük rağbet görüyor. Satışları artan esnaf, dizinin semtlerinin tanıtımını sağladığını ve bundan büyük memnuniyet duyduklarını söylüyor.

Balat'ta 'Çukur' turizmi başladı! ile ilgili etiketler Çukur Balat nerede
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.