Bakü ve Erivan ABD'nin teklifini kabul etti

27 Eylül'de Ermenistan güçlerinin Azerbaycan'ın sivil bölgelerine yaptığı saldırı sonrası Bakü yönetiminin Karabağ'ı işgalden kurtarmak için başlattığı harekat sürüyor. Erivan'a bağlı güçlerin imzalanan 2 ateşkese de uymamasının ardından Azerbaycan ile Ermenistan'ı yeniden masaya oturtmak için çabalar devam ediyor. Son iddia ise ABD'den. İki ülke dışişleri bakanlarının ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun daveti üzerine Washington'a gelmeyi kabul ettikleri ileri sürüldü.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarını Washington'a davet ettiği ileri sürüldü.

Politico'nun haberine göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermeni Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Pompeo'nun bu davetini kabul etti.

Habere göre Pompeo önce Bayramov ile sonrasında da Mnatsakanyan'la görüşecek.

ABD tarafının aynı gün içerisinde üçlü bir görüşme yapılması için de girişimde bulunduğu belirtildi. 

Ancak 3'lü toplantının yapılıp yapılmayacağı konusu netlik kazanmış değil.

Bakü ve Erivan ABD'nin teklifini kabul etti ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan ABD Mike Pompeo Ceyhun Bayramov Zohrab Mnatsakanyan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.