Bakırköy'deki Ukrayna Başkonsolosluğu'nda hareketlilik: Ailelerimizin Türkiye'ye getirilmesini istiyoruz!

Bakırköy'de bulunan Ukrayna Başkonsolosluğu'nda, hareketlilik yaşanıyor. Rusya'nIn işgale başlamasının ardından Ukraynalı vatandaşlar, kritik bölgede bulunan yakınlarının Türkiye'ye getirilmesini istiyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle Türkiye'de bulunan Ukraynalıların tedirginliği arttı.

Türkiye'de bulunan Ukraynalılar, Bakırköy'de bulunan başkonsolosluğa gelerek gelişmeleri takip ediyor. Ailelerinin korku içinde olduğunu söyleyen Ukraynalılar, onları Türkiye'ye getirmek istediklerini söyledi.

"AİLEMİ ORADAN ALMAYA ÇALIŞIYORUM"

Ailesini Ukrayna'dan Türkiye'ye getirmek istediğini söyleyen Elena İleri, "Çok korkuyorum. Biz 8 yıl önce tankları gördük, o korkuyu biliyoruz. Şu an kapılar kapalı. İnsanlar bu geceyi bodrumda geçirdiler. Herkes korkuyor çünkü sivillere de saldırabilirler. Ailemi oradan almaya çalışıyorum ama nasıl getireceğimi bilmiyorum" dedi.

 

"ÇOCUKLARIMIZI ORADAN ÇIKARTMAK İSTİYORUZ AMA NASIL ÇIKARTACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"

 Liyudmlya Saatçioğlu ise çocukları için endişe ettiğini belirterek, "Herkes perişan. Çocuklarımızı oradan çıkartmak istiyoruz ama nasıl çıkartacağımızı bilmiyoruz. Çocuklar sabah patlama sesi duymuşlar. Çocuklarımıza, 'evde oturun' diye mesaj gelmiş. Evden çıkamıyorlar. Akrabalarımızla konuştuk, zor durumdalar" diye konuştu.

Bakırköy'deki Ukrayna Başkonsolosluğu'nda hareketlilik: Ailelerimizin Türkiye'ye getirilmesini istiyoruz! ile ilgili etiketler Ukrayna Türkiye Halk Türk konsolosluk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.