Bakırköy Hayvan Barınağı'nda hayvanlar ölüyor!

Önceki yıllarda Bakırköy Hayvan Barınağı'nda olan kısırlaştırma ameliyatları, artık yapılmıyor. Kısırlaştırılmak istenen hayvanların küçük kafesler ve arabalar ile başka bir bölgeye sevk edilmesi ise hayvanların hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak etkiliyor. Hayvanseverler, barınağa bir çağrıda bulunarak bu durumun ortadan kaldırılmasını istedi.

Hayvanseverler, bu şekilde yapılan taşıma işlemi nedeniyle gönüllülerin ya hayvanları kısırlaştırmadığını ya da özel klinikler de yüksek ücretler karşılığında birkaç hayvanı kısırlaştırdığını belirtiyor. Bu iki durumda da kısırlaştırma yetersiz kaldığı için hayvan sayısı hızla artmakta bu durumda da hayvanlar arasındaki salgın hastalıkların hızla yayılmasına sebep oluyor.

AŞI YOK!

Mantar gibi, hayvanlardan insanlara veya diğer hayvanlara bulaşan birçok hastalığın aşısı barınakta bulunmuyor, bu durum da hayvanlar arasında bir salgına neden olmakta bunun sonucunda hayvanlar arasında toplu ölümler yaşanmaktadır.

ÇALIŞAN ELEMAN SAYISI YETERSİZ VE TECRÜBESİZ

Bakırköy bölgesi için sadece bir tane veteriner bulunmadığını belirten hayvanseverler,  çalışan sağlık personeli sayısı da yetersizliğinden de yakınıyor.

BARINAĞA KENDİ İSTEĞİMİZLE HAYVAN GÖTÜREMİYORUZ!

Hayvanseverler, yayınladıkları yazının devamında şu ifadelere yer verdi:

Eskiden herhangi bir hayvanı tedavi için barınağa gönüllüler götürebiliyor ve tedavisi olan hayvanı hemen geri alabiliyordu. Şimdi ise barınağa herhangi bir kişi, parazit aşısı gibi basit bir işlem için bile hayvan götüremiyor. Hayvanları tedavi ettirebilmek için önce belediyeden sıra almak ve onların gelip hayvanı almasını beklemek gerekiyor. Bu sürecin uzunluğu hayvanın hayatı için ciddi riskler taşımaktadır.

AMELİYATLARDAN SONRA HAYVANLAR ÖLÜYOR

Kısırlaştırma gibi basit ameliyatlar için gönderilen birçok hayvan ya ameliyat esnasında ya da ameliyattan bir hafta sonra hastalık kaparak ölüyor. Kısırlaştırma için gönderilen birçok hayvan geri getirilmiyor ve akıbeti bilinmiyor.

Ameliyatlar gelişigüzel ve hijyen olmayan ortamlarda yapılıyor. Salgın hastalıkların yayılmasını engelleyecek aşılama olmadığı için hayvanlar ameliyat esnasında veya tutulan kafeslerde birbirine hastalık bulaştırıyor. Bu durumda ameliyat sonrası birçok hayvanın ölmesine veya salındığı yerdeki hayvanlara hastalık bulaştırmasına neden oluyor.

HAYVANLARDAN HABER ALINAMIYOR!

Bakırköy Hayvan Barınağına kısırlaştırma veya tedavi için gönderilen hayvanların durumunu, gönüllüler takip edemiyor. Gönderilen hayvanların ne zaman geri getirileceği, tedavisinin veya ameliyatının nasıl geçtiği hakkında herhangi bir bilgi verilmiyor. Hayvan, işlemler esnasında hayatını kaybetmişse gönüllülere hiçbir şekilde haber verilmiyor. Tedavisi biten hayvanlar alındıkları yere bırakılmıyor ve gönüllülere haber verilmiyor.

GÖNÜLLÜLER BARINAĞA ALINMIYOR!

Bakırköy Hayvan Barınağına belirli kişiler dışında hiçbir gönüllü alınmıyor. Barınakta işlem yapabilmek için önce kayıt oluşturmak ve sıra beklemek gerekiyor. Hayati önem taşıyan hayvanlar bile kayıt için bekletiliyor ve barınağa alınmıyor. Bu durum da gönüllüler özel veteriner kliniklerine gitmek zorunda kalıyorlar.

 YAPILAN EYLEMLER

Bu durum ile ilgili Bakırköy meydan da birçok toplantı ve eylem yapılmaktadır. Yapılan bu eylemler sonunda birçok imza toplanmakta ve belediyeye iletilmektedir.

NE İSTİYORUZ?

Eskiden yapılan; kısırlaştırma, aşılama, acil müdahale işlemleri, mama yardımı gibi işlemlerin yine Bakırköy Hayvan Barınağında yapılmasını ve hiçbir işlem gerekmeden gönüllülerin barınağa alınmasını istiyoruz. Aynı zamanda gönderdiğimiz veya barınağa götürdüğümüz hayvanların durumları hakkında bilgilendirmek veya bilgi almak istiyoruz.
Tamamen işlemez hale getirilen barınağın tekrar aynı şekilde işlemesini ve daha etkili bir şekilde sokak hayvanları ile ilgilenilmesini istiyoruz.

Bakırköy Hayvan Barınağı'nda hayvanlar ölüyor! ile ilgili etiketler bakırköy hayvan barınağı kısırlaştırma