Bakanlıktan karar çıktı! Aile ve Gençlik Fonu ile evleneceklere 150.000 TL kredi

Aile ve Gençlik Fonu uzun süredir siyasetin gündemindeydi. Gençler ve ihtiyaç sahibi olanlar bu konuda gelişmeleri takip ediyordu. Konu ile ilgili çalışmalar tamamlandı ve Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Aile Gençlik Fonuna göre yeni evlenecek gençlere 150 bin lira iki yıl geri ödemesiz kredi desteği verilecek. Kredide dört yılda geri ödeme şartı bulunuyor. Uygulamaya 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerden başlanacak.

Aile ve Gençlik Fonu’nun amacı aile müessesesini ve gençleri destekleyecek kaynağın oluşturmak.

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere toplamda beş kişiden oluşacak.

Fon’u yönetecek olan kurul, kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirlemede yetkili olacak.

Kanun kapsamında yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilecek. Kredi, ilk iki yıl ödemesiz, dört yılda geri ödeme şartıyla verilecek.

Başvuruları internet üzerinden yapılacak olan fonun kredi miktarı her yıl artacak.

Bakanlıktan karar çıktı! Aile ve Gençlik Fonu ile evleneceklere 150.000 TL kredi ile ilgili etiketler kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.