Bakanlıktan 'çocuk iç çamaşırı' kararı

Gelen son dakika haberine göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, internet üzerinden hizmet veren bazı alışveriş sitelerinde yer alan çocuk iç çamaşırlarının çocuk bedeni üzerinde sergilenerek satılmasının önüne geçmek için kritik bir adım attı. Bakanlık, Ticaret Bakanlığı'na reklamların durdurulması yönünde yazı gönderdi.

Bakanlık, çocuk iç çamaşırlarını çocuk bedeni üzerinde sergileyen online alışveriş sitelerini tespit etti. Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı'na reklamların durdurulması yönünde yazı gönderildi.

Yazıda, bazı online alışveriş sitelerinde çocuk iç çamaşırlarının çocuk bedeni üzerinden sergilendiği görüntülerde çocuğun yüzünün belli olmasa bile çocuk bedeninin teşhir edilerek sunulmuş olmasının çocuk istismarı olarak değerlendirildiği belirtildi.

TİCARET BAKANLIĞI HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Bakanlığın başvurusunun akabinde Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, söz konusu reklamları durdurdu.

Cezalara ilişkin tebligatlar ilgili şahıs ve şirketlere gönderildi.

(İHA)

 

Bakanlıktan 'çocuk iç çamaşırı' kararı ile ilgili etiketler Reklam Ticaret Bakanlığı Çocuk iç çamaşırı aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.