Bakanlık sıfır araçlar için harekete geçti! Otomobil alacak herkesi ilgilendiriyor! Satışlara inceleme başlayacak!

Otomobil fiyatlarında yaşanan fahiş artış sonrasında resmi kurumlar harekete geçti. Otomobil sektöründe stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına karşı inceleme başlatılacak. Araç almadan önce buna dikkat edin!

Otomotiv sektöründe küresel piyasalarında yaşanan çip krizi ve hammadde sorunları devam ederken, Türkiye’de ise kur farkı ve vergiler gibi nedenlere bağlı olarak fiyatlar bir hayli artış gösterdi. Ortaya çıkan bu duruma ilişkin birçok fırsatçılık faaliyeti de gün yüzüne çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan yeni bir çalışma kapsamında Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alınacak. Sıfır km araç satışlarına ilişkin bakanlıktan inceleme başlatılacağının duyurulması ise dikkat çekti.

260 BİN ARAÇ İNCELENECEK!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe yaşanan stokçuluk iddialarına ilişkin harekete geçildiği öğrenildi. Geçtiğimiz Eylül ayından bu yana satılan 260 bin aracın bu kapsamda mercek altına alınması bekleniyor.

13 distribütör ve 257 bayiden gerçekleştirilen satış sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi talep edildi. Öte yandan 260 bin alıcıya ulaşılarak satın alıkları araçlar için elden ödeme yapıp, yapmadıkları, zorunlu aksesuarları satın almaya zorlanıp zorlanmadıkları gibi genel bilgiler de istendi. Aksesuar bedelinin elden mi yoksa banka üzerinden mi yapıldığı gibi soruların yanıtları arandı.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINDA TARİHİ ZİRVE!

Bakanlık sıfır araçlar için harekete geçti! Otomobil alacak herkesi ilgilendiriyor! Satışlara inceleme başlayacak!

Sıfır km araçlarda pandemi süreci sonrasında yaşanan sorunlar henüz çözülmüş değil. Öte yandan enerji krizi ve diğer birçok hem küresel hem de yurt içi ekonomik problemler araç fiyatlarını etkiliyor. Sıfır km araç fiyatlarında artış yaşanması sonrasında ikinci el fiyatları da tarihi zirveyi gördü.

2022 yılında satılan ikinci el araçların büyük bölümü 21 yaş ve üzeri modellerden oluşuyor. Geçen yıl toplam 6.4 milyon adet araç el değiştir. İkinci el araç piyasalarında ise tarihi zirvenin görüldüğü ifade ediliyor. 10 yaş ve üzeri araçların çok daha fazla talep gördüğünü ifade eden sektör temsilcileri tarafından yaşanan bu fiyat artışlarının bir süre daha devam edebileceği aktarılıyor.

Bakanlık sıfır araçlar için harekete geçti! Otomobil alacak herkesi ilgilendiriyor! Satışlara inceleme başlayacak! ile ilgili etiketler Araç Hazine ve Maliye Bakanlığı Otomotiv sektörü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.