Bakanlık paylaştı; İlk Evim Arsa kura tarihleri belli oldu! İşte takvim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ‘İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa’ projesinin kuralarına ilişkin tarih açıklaması geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını yürüten Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 2022 yılının son yarısında ‘İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa’ projesini hayata geçirmişti. Bu proje kapsamında kura çekimlerine başlayan TOKİ, bu kez ‘İlk Evim Arsa’ kura çekimleri için bir bilgilendirme gerçekleştirdi.

TOKİ, ‘İlk Evim İlk İşyerim’ projesi kapsamında kura çekimlerini noter huzurunda gerçekleştirmişti. Bu kapsamda 71 ilde toplamda 182 bin 599 konutun hak sahibini belirleyen TOKİ, bu kez ‘İlk Evim Arsa’ kura çekimleri için kolları sıvadı. Tam 1 milyon arsayı kura ile dağıtacak olan TOKİ’nin kura çekimini ne zaman gerçekleştireceğini açıklayan isim ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.

BAKAN KURUM, ARSA KURALARINI DUYURDU

Arsa kuralarının tarihine ilişkin dün bir paylaşım gerçekleştiren Bakan Murat Kurum, arsa kuralarının bugün çekileceğini duyurdu. 1 milyon arsanın kura çekimlerinin başlayacağını müjdeleyen Bakan Kurum’un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“İlk Evim projemizle 85 günde 71 ilimizde 182 bin 599 yuvamızın sahibini belirledik. Şimdi sırada arsalarımız var. Alt yapısı hazır 1 milyon arsamızın kuralarını çekmeye yarın (bugün) başlıyoruz. Hayırlı olsun.”

KURA TARİHLERİ BAKAN KURUM TARAFINDAN AÇIKLANDI

Bakanlık paylaştı; İlk Evim Arsa kura tarihleri belli oldu! İşte takvim

350 ila 500 metrekare müstakil parsel şeklindeki arsaları 192 bin 500 TL toplam bedel; bin 604 TL taksitle satmayı planlayan arsa projeleri kapsamında tutarlar vade ve peşinata göre değişiyor. 120 aya kadar vade uygulanabilecek olan arsaların bugün başlayan kura çekimleri ile dağıtılması bekleniyor. Bakan Kurum’un paylaştığı takvime göre kura tarihleri ise şu şekilde:

  • 1 Şubat 2023: Bitlis Merkez (Müstakil), Bilecik Merkez (Müstakil), Kırıkkale Merkez (Müstakil), Bayburt Merkez (Müstakil), Yozgat Merkez (Müstakil).
  • 2 Şubat 2023: Burdur Merkez (Müstakil), Siirt Merkez (Müstakil), Kastamonu Merkez (Müstakil), Muş Merkez (Müstakil), Osmaniye Merkez (Müstakil).
  • 3 Şubat 2023: Mardin Merkez (Müstakil), Niğde Merkez (Müstakil).
  • 6 Şubat 2023: Ankara Merkez (Müstakil), Ankara Merkez (Müşterek).
Bakanlık paylaştı; İlk Evim Arsa kura tarihleri belli oldu! İşte takvim ile ilgili etiketler TOKİ konut kura
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.